Constantina Diţă (51 de ani), singura atletă din România care a obţinut titlul olimpic la maraton, va candida șefia FR de Atletism din 22 aprilie 2021.
Cei care candidează pentru post sunt alături de Constantina Diță, nume precum Anișoara Cușmir-Stanciu, Sorin Matei și Florin Florea.
Adunare Generală a FR de Atletism se va întruni pe 22 aprilie 2021, ora 11.00, la Grand Hotel Italia, la Cluj-Napoca, pentru a alege conducătorii acestui sport.
„Am candidat și acum patru ani la funcția de președinte. De data aceasta sper să fiu aleasă. În ultima perioadă am stat tot timpul în România tocmai în ideea de a merge în tară și a vedea situația reală a atletismului românesc.
Sunt probleme foarte mari pe care mi aș dori să le îndrept.În primul rand vreau să I sprijin pe sportivi. Fără ei acest sport nu ar exista. Ei sunt prioritatea numărul unu.
Din păcate infrastructura este la pământ. Vreau să refacem centrele olimpice, dar și stadionul Ioana Balaș. Voi pune mult accentul pe copii și pe juniori. Să-i atragem din nou către sport. Să-i aducem din nou pe stadioane și în sălile de atletism. Centrele de copii și juniori trebuie și ele dezvoltate.
De patru ani, actuala echipa de conducere nu a făcut altceva decât să se afunde în promisiuni neonorate. Cineva îmi spunea că în aceasta perioadă de campanie am făcut un adevărat ultramaraton, nu un maraton la cluburile din țară.
Dacă mă întrebați pe mine aș putea spune că acest traseu nu se vă termina prea curând la cât de multe probleme sunt de rezolvat. Ne întrebam de ce astăzi atletismul romanesc nu are rezultate? Pentru că sportivii nu au fost susținuți. Președintele Florin Florea doar știe să vorbească frumos și atât.
Dar când e vorba de se implica în redresarea atletismului, totul este așa, doar un fum care se risipește imediat. Cei care mă cunosc știu că sunt un om care atunci când promite ceva, se ține de promisiune. Am făcut performanță în atletism și datorez enorm acestui sport”, a declarat Constantina Diță pentru ProSport.
Constantina Diță-Tomescu s-a născut pe 23 ianuarie 1970, în localitatea Turburea, județul Gorj. A început atletismul la clubul Pandurii Târgu Jiu și după ani și ani de muncă a reușit să obțină cele mai mari performanțe din istoria atletismului românesc în proba care definește aceste sport: maratonul.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER