“Tempesta” din Treviso (furtună în italiană) nu a mai rezistat pe locul să din loja terenului numărul 4 când Ana Bogdan a salvat primele două mingi de meci ca să egaleze de la 1-5 în setul decisiv cu columbianca Camila Osorio la Roland Garros 2023.
“Nici eu nu-mi doream să îmi fie așa de dificil. Ar trebui să fiu mai atentă atunci când conduc în meci. Asta s-a întâmplat in setul 2 când conduceam cu break. De două ori am făcut break în setul secund. Trebuie să țin de astfel de momente”, conștientizează Bogdan oportunitățile pe care nu are voie să le risipească așa cum nici prietenul ei, Tempestini nu ratează virajele de pe macadamul raliurilor unde scrie istorie auto în România.
Nelipsit la marile turnee jucate de Ana indiferent de paraleă sau meridian planetare, Tempestini se străduiește să nu transmită Anei temperamentul lui vulcanic din tribuna terenului preferat de Rafel Nadal la Roland Garros.
La primul turneu la care Bogdan a fost asistată de Daniel Dobre, antrenorul care i-a stat în lojă Simonei Halep la triumful de la Wimbledon 2019, Tempestini a dialogat permanent cu tehnicianul aflat la mantinela terenului 4 de la Porte d’Auteuil.
“Cu siguranța voi profita de experiența lui Dobre ca antrenor. Mi-aș fi dorit să fie un alt început la primul nostru turneu ca și colaborare dar, și acum, mi-am pus antrenament într-o oră de după meci. Merg la antrenament ca să fac niște ajustări împreună cu el”, nu ezită Ana să sesizeze că în acest moment al carierei are nevoie de un antrenor capabil să reconfigureze stilul de joc la autenticitatea necesităților tactice ale actualelor vremuri.
Posibil superstițios, Tempestini si-a schimbat locul în tribună de fiecare dată când Ana juca în jumătatea opusă a terenului: multiplul campion de raliuri a făcut naveta între loja lui Bogdan și zona imediat învecinată a spațiului rezervat staff-ului columbiencei.
Ritualul lui Tempestini i-a fost de filos Anei: Bogdan a recuperat cu “returul” de fiecare dată, ghemurile 8 și 10 din setul “decisiv”, în care a revenit de la 1-5 cu Osorio. Chiar dacă i-a luat sud-americancei jumătate din punctele servite cu mingea a doua de columbiancă, Ana a mai câștigat o singură minge în ultimele două ghemuri.
“Sunt setată pe muncă, voi trage ca pentru că, la nivelul ăsta, dacă vrei să urci și să faci rezultate mai bune, să schimbi ceva, clar trebuie modificat detalii anume care la mine sunt automatisme. Fac de o viață lucruri specifice reflex. Este necesar însă să le schimb și nu este facil. La antrenamente pare ușor, îmi ies. Problema se ivește în meci când, sub presiunea scorului, a rezultatului, este vital să izbutesc să le fac pentru a ieși din zona aia de confort”, este francă Bogdan într-o analiză sinceră.
Temepstini a fost primul care a părăsit terenul 4 instant după ultima minge pierduta de Ana: “O să stau pe teren la antrenamente, o să lucrez la amănuntele de perfecționat, indiferent ce se întâmplă, nu contează ce adversară am”, nu își ascunde ambiția Bogdan ca și când ar vrea să ia din experiența lui Tempestini de acum un deceniu: italianul cu cetățenie română făcea afaceri cu textile la Cluj și a luat decizia de a renunța la ralirui pentru Rally Raid ca să ajungă la Dakar și Raliul Faraonilor.
Dacă Tempestini visează la cursa de 24 de ore de la Le Mans, Ana Bogdan vrea să facă Tempesta cu cariera ei. Adică “furtună” în limba lui Tempestini…
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER