Corina Căprioriu reprezintă unul dintre numele emblematice ale judo-ului românesc. O adevărată legendă.
În urmă cu puțin timp, vicecampioana olimpică din 2012, de la Londra, a revenit după doi ani de pauză post natală, în sala de antrenament de la Dinamo. „Mi-a fost dor de sala de antrenament, de copii. Acum antrenez o grupă de 20 de prichindei. Îmi place că cei mici sunt foarte receptivi și dornici să învețe cât mai repede procedeele din judo”, a precizat Corina Căprioriu.
Foarte ambițioasă din fire, luptătoare, având o inteligență dar și un talent aparte, Corinei i-a plăcut să își ia repere cât mai înalte în sport: „Ca sportivă mi-am propus tot timpul să duc bătălia până la capăt și să nu abandonez niciodată lupta. L-am avut ca model de reușită pe domnul Marius Vizer, președintele Federației Internaționale. Un om care a făcut și face enorm de multe lucruri pentru dezvoltarea judo-ului. Eu de fiecare dată când mergeam la competițiile organizate de către IJF, când ascultam speech-urile domnului Vizer, reușeam să mă încarc de o energie pozitivă. Acest om transmite un vybe aparte. Motivațional. Pentru mine acele speech-uri erau motivante”, a mărturist Corina Căprioriu.
Corina și-a amintit că șeful judo-ului mondial a premiat-o pentru prima dată la un Campionat European, cel din Turcia, din 2011.
„Cu an înainte, la Europeanul de la Viena, din 2010, reușisem să devin campioană europeană. Apoi la Istanbul am cucerit medalia de bronz. Atunci am primit pentru prima dată medalia din partea dânsului. Până la acel moment, din ce știu, dumnealui nu făcuse prea des premierea la categoria 57 de kilograme, catgoria la care mă luptam eu. L-am văzut că este foarte bucuros că-mi poate oferi acea medalie”, a adăugat vicecampioana olimpică din 2012.
În anul 2012, la puțin timp după încheierea Jocurilor Olimpice, Corina luase decizia să renunțe la judo. Un singur om a avut puterea de convingere să o facă să meargă mai departe.
„Eram foarte supărată pentru că nu-mi primeam niște drepturi care mi se cuveneau. Eu de regulă sunt un om corect și tocmai de aceea nu accept nedreptățile. La festivitatea de retragere a Alinei Dumitru, prietena și colega mea, domnul Vizer a purtat o discuție cu mine. Mi-a spus că mai am încă multe de oferit judo-ului. S-a oferit atunci ca din banii dânsului să-mi plătească tot ceea ce nu primeam în România, doar să nu renunț. În cele din urmă lucrurile s-au rezolvat, dar pot spune că a fost omul care m-a făcut să merg mai departe în sportul de performanță”, a mai spus Corina Căprioriu.
Anii au trecut iar Corina avea să-l reîntâlneasca pe Vizer, de astă dată din postura de sportivă retrasă din activitate. „Sportivii care sunt retrași, de regulă, sunt cam dați uitării. Nu a fost și cazul domnului Vizer care a păstrat tot timpul legătura cu foștii sportivi. Așa s-a întâmplat și în cazul meu. La un moment dat eram la Campionatele Mondiale de lupte și m-a invitat pe mine și pe soțul meu la dânsul, la birou. Am stat mult de vorbă atunci. Mi-a spus cam ce crede de cuviință că aș putea face pe mai departe în viată. Am ținut cont de acele sfaturi. L-am simțit însă destul de trist că sportivilor din România nu li se acordă tot sprijinul după ce se retrag și că foarte ușor nu mai sunt băgați în seamă. Eu pot să vă spun că și astăzi mai țin legătura cu dumnealui și îi cer sfaturi. Eu dacă aș vorbi și o singură dată pe an cu domnul Vizer, acel telefon m-ar încărca de acea energie pozitivă care să mă ajute să-mi rezolv lucrurile pe care doresc să le duc la îndeplinire”, a mai punctat Corina Căprioriu.
Băiețelul Corinei Căprioriu are doar doi ani. Dar încă de pe acum fosta mare campioană îi pregătește un kimonou. „Sigur îl voi aduce în sala de judo. Măcar să încerce. Dacă o să-i placă, vom vedea ce va fi pe mai departe”, a mai spus ea.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER