FR de Handbal, prin vocea noului președinte Constantin Din, a venit cu o propunere care i-a lăsat „mască” pe oamenii din televiziuni: un milion de euro pentru viitorul contract la campionatul intern (feminin și masculin).
Asta în condițiile în care angajamentul cu TVR, care tocmai s-a încheiat la finalul sezonului trecut, prevedea un angajament de „doar” 400.000 de euro anual.
Riscurile calculate de televiziuni sunt imense, astfel că s-a făcut un pas în spate. Motivul e simplu: „finala” CSM București – Rapid a produs un rating de 0.3, foarte puțin față de alte evenimente sportive. Iar recuperarea banilor din publicitate este o adevărată „nebunie”.
Mai exact în ultima etapă a fost SCM Rm Vâlcea – Rapid (TVR1), iar CSM București a jucat acasă cu Minaur Baia Mare (TVR2), de la aceeași ora. Ratingul a fost 0.3 pentru TVR 1 si 0.1 pentru TVR 2.
În plus, costurile de producție sunt și vor fi foarte mari. Se ajunge, cel puțin pentru televiizunea publică, la peste 1,2 milioane de euro anual (combustibil, diurne de 37 lei/ om, 230 lei/ om sumă forfetară cazare și costuri indirecte din salarii și zile libere în compensatie pentru weekend).
Din toamnă diurnele devin 50 lei, combustibilul costă deja dublu. Producția unui meci de handbal implică in jur de 35 – 40 de oameni.
Pentru televiziunile de sport costurile de producție ajung undeva la 600-700.000 de euro.
Prima negociere a președintelui Constantin Din pentru un milion de euro prevedea primele două opțiuni din Liga Florilor și Liga Zimbrilor + meciurile naționalelor (m + f) de juniori, tineret si seniori + Trofeul Carpați (m+f).
FR Handbal a scăzut, la următoarea rundă de negocieri, suma la 700.000 de euro, ceea ce e tot un cost exagerat în viziunea celor de la Digi Sport, Prima Sport, Pro TV și TVR. S-a mai propus opțiunea a treia (masculin + feminin) pentru încă 150.000 de euro. Televiziunile n-au fost încântate din oferta realizată, în condițiile în care fiecare dintre ele și-ar fi dorit competițiile respective în ofertă.
Televiziunile de sport ar agrea un pachet cu mai puține meciuri și, bineînțeles, cu o sumă mai mică de plătit.
Costurile de producție pentru 150 de meciuri anual (multe dintre ele în afara Bucureștiului), atât ar însemna preluarea unui astfel de contract, înseamnă mult pentru orice fel de televiziune.
Campionatul intern începe pe 25 august, înainte vor fi Supercupele la feminn și masculin, iar situația devine complicată. Mai ales că în prima etapă se jaocă derby-ul CSM București – Rapid.
Am putea avea primul campionat de handbal intern fără transmisiuni tv după foarte mult timp.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER