Din luna octombrie 2021 loturile naționale de canotaj ale României, atât la feminin cât și la masculin, și-au reluat pregătirea la intensitate maximă, în baza de la Snagov. Programul impus de antrenorul Colamonici este unul tare, ca și cum peste două luni ar avea loc Campionatul Mondial.
România a încheiat competiţia de canotaj de la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu 3 medalii, una de aur şi două de argint, obţinând astfel locul 4 în clasamentul pe naţiuni, după Noua Zeelandă (3 aur, 2 argint), Australia (2 aur, 2 bronz) şi Olanda (1 aur, 2 argint, 2 bronz).
Potrivit surselor Prosport, pe data de 22 decembrie 2021, sportivii vor primi o scurtă vacanță de Sărbători. Doar că va fi o vacanță cât se poate de activă.
Bilanţul olimpic general al canotajului românesc este de 20 de medalii de aur, 12 de argint şi 9 de bronz.
„Fiecare își va continua pregătirea acasă. Sportivii vor lua cu ei și câte un ergometru în portbagajul mașinii, pe care se vor antrena.
După revenirea din vacanță, cel mai probabil, se va pleca în Italia pentru continuarea cantonamentului la apă caldă”, a precizat sursa Prosport.
Component al echipajului de patru rame care la JO de la Tokyo avea să obțină medalia de argint, Cosmin Pascari a decis să se retragă din lumea sportului de mare performanță. Se pare că decizia este una temporară Pascari lăsând să se înțeleagă că ar avea nevoie de un timp de gândire dacă să revină sau nu în baza de pregătire de la Snagov.
Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au reuşit să aducă din nou aurul olimpic pentru România în proba de dublu vâsle după 37 de ani, când la JO de la Los Angeles (1984) Elisabeta Lipă şi Mărioara Popescu urcau pe prima treaptă a podiumului.
Echipajul de patru rame masculin, compus din Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari, a câştigat argintul.
Tot argint olimpic a a obţinut România şi în proba de dublu rame masculin prin Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER