Sportul cu balonul oval nu stă în această perioadă critică pentru omenire. După teme online pentru școală, există și exerciții pentru tinerii rugbiști. Tot de acasă, care durează 40 de minute pe zi. L-am întrebat pe antrenorul Mihai Duță, de la Rugby Club Grivița, care ne-a răspuns cu o sesiune video și câteva explicații.
Rugby-ul american a intrat oficial în faliment. Care este planul World Rugby pentru a ajuta federațiile naționale
„Am văzut că mai mulți copii fac acum lecțiile prin intermediul Zoom, așa că am zis să încercăm să facem și antrenamente folosind aceeași platformă. Spre deosebire de alte programe, pe Zoom se pot conecta până la 100 de utilizatori în varianta gratuită. Am păstrat și orele de antrenament pe care le aveam în mod normal, iar comunicarea o facem pe grupurile de facebook și wattsapp pe care le aveam dinainte.
Conectarea pe Zoom se face destul de simplu, cel care inițiază video-conferința trimite celorlalți un link de activare. Copii care au telefoane mobile trebuie să încarce, în prealabil, aplicația Zoom”, ne-a declarat tânărul tehnician.
„Cei care folosesc laptop-uri dau un simplu click pe linkul pe care îl primesc și trebuie să permită accesul video și audio. În versiunea gratuită a programului, o sesiune durează 40 de minute, apoi se oprește automat. Poate fi generată imediat o altă sesiune, dar, din experiența de până acum, pot să vă spun că 40 de minute sunt de ajuns”, íși continuă ideea Mihai Duță .
„Puteți urmări și fiecare copil în parte pentru a vedea și corecta modul în care sunt executate exercițiile. Noi lucrăm deocamdată cu copiii de la echipele U14 și U16, dar ne gândim să începem și cu copii mai mici. Sunt o mulțime de exerciții care pot fi făcute acasă, dar a trebuit să ținem cont și de spațiul pe care îl au la dispoziție copiii și de faptul că mulți stau la bloc și nu putem face sărituri, spre exemplu, sau exerciții cu mingea care să necesite un spațiu ceva mai mare.
Așadar, avem mai multe exerciții, unele cu mingea, altele fără, pe care încercăm să le facem cât mai variat”, explică antrenorul.
Laureata Six Nations ar putea fi decisă în toamnă. Ce altă epidemie din UK a perturbat în 2001 programul competiției de rugby
E bine să ai un program scris pe care să-l corelezi cu cele 40 de minute pe care le ai la dispoziție. Desigur avem incluse și clasicele flotări, genuflexiuni și abdomene, cu număr de repetări crescător și descrescător, sau ghenajul cu diversele posturi, însă acestea nu pot fi făcute la fiecare antrenament pentru că avem de a face cu copii și se plictisesc ușor Mihai Duță, antrenor RC Grivița
„Am făcut exerciții pe care le foloseam și înainte, dar și multe descoperite pe internet sau din materialele postate pe grupul antrenorilor de juniori. Am încercat să structurăm antrenamentele astfel încât la unul să fie încărcătura preponderentă pe trenul superior, iar la următorul să fie pe trenul inferior și am alternat exercițiile dinamice cu cele statice.
Copii au răspuns bine la aceste antrenamente și, atunci când ne vom revedea pe teren, nu vom porni de la zero”, a încheiat Mihai Duță, antrenor de copii și juniori la RC Grivița.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER