World Rugby, federaţia internaţională a sportului cu balonul oval, a dezvăluit modalităţile de calificare la Cupa Mondială 2023, care va avea loc în Franţa, într-un comunicat postat luni pe site-ul său oficial.
Rugby-ul intern continuă după septembrie, iar din 2021 se trece la sistemul primăvară-toamnă. De ce nu fac echipele de club cantonamente
Din cele 20 de selecţionate care vor lua parte la competiţia din Hexagon, 12 sunt deja calificate, după ce s-au clasat pe primele trei locuri în grupele lor de la CM 2019: Africa de Sud (noua campioană a lumii), Anglia, Noua Zeelandă, Ţara Galilor, Japonia, Franţa, Australia, Irlanda, Scoţia, Italia, Argentina şi Fiji.
Ocupantele celorlalte opt locuri restante vor fi stabilite în urma fazelor de calificare regionale şi trans-regionale, a explicat World Rugby. Această fază se va încheia cu un turneu final. în noiembrie 2022, la care vor participa patru echipe, pentru stabilirea ultimei selecţionate calificate, scrie Agerpres.
În Europa, selecţionata României va avea ocazia să îşi asigure biletul pentru CM 2023 prin intermediul Cupei Europene a Naţiunilor. Astfel, primele două clasate în această competiţie, care vor fi cunoscute în martie 2022, vor obţine calificarea directă la Mondialul din Franţa, în timp ce ocupanta locului al treilea va mai avea încă o şansă, la turneul de calificare din luna noiembrie 2022.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER