Cursele cu drone, sportul viitorului
The Drone Racing League, primul campionat de pilotat drone, va da startul unui calendar cu șase etape pe 22 februarie, la Miami, iar organizatorii, care au făcut anunțul oficial de lansare marți, visează ca acesta să devină un sport cu spectatori veritabil în cel mai scurt timp, relatează ABC News.
Se cunosc doar două dintre cele șase orașe care vor găzdui întrecerile celor mai buni piloți de drone, Miami și Los Angeles, însă conceptul competiției include în traseele de concurs centre comerciale abandonate, stadioane și tunele subterane. Dronele pot atinge viteze de până la 130 km/h (80 de mile pe oră).
„Principalul nostră obiectiv este, pentru moment, să avem curse spectaculoase, să le filmăm, iar publicul să se familiarizeze cu acest format prin intermediul mediului digital”, a declarat pentru ABC Nicholas Horbaczewski, director general Drone Racing League.
Abilitatea piloților este pusă în prim-plan de regulamentul competiției, familiar publicului din întreceri auto monomarcă: dronele cu care se vor întrece piloții vor fi identice, toate construite și puse la dispoziție de Drone Racing League. Piloții vor purta ochelari speciali care vor recepționa informații de la camerele instalate la bordul dronei, astfel încât fiecare participant va putea vedea traseul de la nivelul aparatului său, ca și cum s-ar afla în carlingă. „Este ca un joc video adus în viața reală, pentru că porți ochelari de protecție și ai în față o manetă de control, dar în același timp tu te afli în mijlocul acțiunii. Este un sport virtual care prinde viață”, spune Horbaczewski.
Principalele calități ale unui pilot de succes sunt o coordonare ochi-mână foarte bună și un instinct înnăscut de a vizualiza spațiul înconjurător.
Fiecare pilot va fi recompensat cu un anumit număr de puncte la capătul fiecărei curse, iar la finalul celor șase etape, competitorii din partea superioară a clasamentului vor fi invitați la Campionatul Mondial, care va stabili oficial cel mai bun pilot de drone.