Cvintuplul campion al snookerului, Ronnie O’Sullivan: „Nu mă interesează să câștig concursuri de popularitate, nu voi spune mulțumesc nici pentru titluri nobiliare”

  • Ronnie O’Sullivan, unul dintre cei mai talentați dar și controversați sportivi ai lumii, a contestat modul în care BBC-ul, postul public de televiziune din Marea Britanie, gestionează gala „Personalitățile sportive ale anului”, în cadrul celei mai recente postări de pe blogul său, găzduit de uk.eurosport.yahoo.com.

Este bizar că într-o țară care chiar nu are un surplus de sportivi de nivel mondial, nu reușesc să intru nici măcar în lista de 10 nominalizați la categoria >. Probabil că fac ceva greșit”, scrie Ronnie, în plin proces de votare pentru gala care va avea loc la jumătatea lunii decembrie. „Racheta” nu a intrat niciodată în lista opțiunilor de vot înaintată fanilor, chiar dacă Marea Britanie este cea mai importantă piață a snookerului. „Nu am participat niciodată la acest eveniment, nici nu am de gând să mă alătur acestui club, cu tot cu clișeele atașate. Nu mă interesează micuțele trofee neînsemnate, acordate de oameni care nu mă cunosc. Sunt trofee atribuite pentru motivele greșite. M-ar interesa doar un trofeu votat de fanii snookerului și de foști campioni ai acestui sport”, concluzionează deținătorul recordului pentru cel mai rapid break maxim din istoria snookerului.

Ținta lui Ronnie

Englezul este la fel de critic și cu titlurile oferite de casa regală din Regatul Unit. „Nu vreau un OBE sau un MBE. Nu sunt pentru mine și nu aș mulțumi nimănui dacă aș primi un astfel de titlu. Seamănă cu premiul > – cineva ia o decizie dacă ți se acordă sau nu„, completează Ronnie, ironic la adresa colegilor din circuit care au primit o astfel de distincție.

Pentru Ronnie, prioritară rămâne egalarea recordului de șapte titluri mondiale, deținut de scoțianul Stephen Hendry, în detrimentul celui pentru cele mai multe breakuri de peste o sută de puncte: „În carieră, am avut breakuri strălucitoare de 30 de puncte, mai frumoase decât altele de 100 de puncte. Tot ce contează este cum sunt poziționate bilele„, scrie O’Sullivan.

 

Publicat: 15 10. 2014, 08:30
Actualizat: 15 10. 2014, 08:31