Daniel Ghiță l-a făcut praf pe Marcel Vela: „Mă, Vela vuvuzela!”. Declarația care l-a scos din minți pe „Samuraiul Sălbatic”
Marcel Vela, ministrul Internelor, a declarat pe YouTube că în cazul în care o persoană care intră la metrou fără a purta mască și care strănută se poate alege cu dosar penal.
Daniel Ghiță, cel mai titrat luptător român din circuitul K1, a taxat declarația lui Vela.
„Aberaţiile PNL: ai strănutat, ai dosar penal! Mă, Vela vuvuzela, vreţi putere? Vă facem noi campanie electorală cu incompetenţa voastră. Parlamentul trebuie să preia puterea şi să dea jos Gaşca asta, de avizi după putere, credeţi că românii sunt proşti? Câţi bătrâni au bani să-şi cumpere o mască zilnic? Nu au bani de pâine, cum să aibă de măşti? Voi aveţi impresia că poporul român e abonat la bani publici, ca voi?”, a scris Daniel Ghiță pe pagina sa de facebook.
Vela: „Puteți suna instant la 112. Dacă nu are mască și strănută poate avea dosar penal”
Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, explica. „La toate gurile de metrou o sa avem și oameni de ordine. Puteți suna instant la 112 (dacă vedeți pe cineva în metrou fără mască – n.red.). Dacă nu are mască și strănută poate avea dosar penal. A avut un comportament care s-a încadrat în zona penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știință. Adică a și strănutat și n-a avut nici mască.
Noi nu intrăm în cazarmă, vom apăra cetățenii. Vom fi prezenți în stradă și vom avea și masuri coercitive pentru fiecare faptă. Am găsit formula parlamentară pentru a nu intra în conflict”, spunea acesta într-un dialog pe YouTube.
Vela: „Omul e o ființă socială, nu poți să îl ții în casă! Soarele, natura, te seduc”
Autorităţile trebuie să pună în aplicare din 15 mai noile reglementări din timpul stării de alertă, printre care se află şi obligativitatea de a purta mască în mijloacele de transport în comun.
„Există o așteptare extrem de mare din partea populației. Totuși sunt două luni în care oamenii au rezistat, au fost eroi. Simt că eroismul fiecăruia a fost darul pe care l-a oferit întregii comunități. Este această așteptare.
Am făscut măsurători. Dacă în prima lună au acceptat măsurile, au stat acasă, peste 70% au acceptat aceste măsuri. Omul e o ființă socială, nu poți să îl ții în casă, mai ales că ce se întâmplă afară, mirosul de primăvară, soarele, natura, te seduc. Și atunci era foarte greu să mai tolereze, să mai stea într-o așteptare între patru pereți. Și, încet încet pe măsurători a scăzut gradul de acceptabilitate a condițiilor de a sta în interiorul unei locuințe”, anunța Marcel Vela.
- Pe teritoriul României au fost confirmate 16.002 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19, iar dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.961 au fost declarate vindecate şi externate.
- Nouă din 10 români morţi de coronavirus aveau cel puţin o altă afecţiune, iar trei sferturi dintre decese au fost la persoane de peste 60 de ani, se arată în raportul întocmit de Institutul Naţional de Sănătate Publică în perioada 4 – 10 mai.
- Potrivit INSP, în săptămâna 4 – 10 mai, mai mult de o treime din totalul cazurilor de COVID-19 au fost în judeţele Suceava, Bacău, Bucureşti şi Galaţi.
- În ceea ce priveşte decesele din această perioadă, 38% au fost înregistrate în Galaţi, Sibiu, Suceava, Bucureşti şi Mureş.
- INSP mai arată că 76,6% din decese s-au înregistrat la persoane peste 60 de ani şi 60,8% au fost la bărbaţi.
- INSP precizează, totodată, că 89,3% dintre românii care au murit din cauza coronavirusului aveau cel puţin o comorbiditate. În acest caz, cele mai des întâlnite afecţiuni sunt cele cardiovasculare, diabetul, afecţiunile neurologice sau renale, dar şi afecţiunile pulmonare, obezitatea sau cancerul.