„David Popovici, am crezut că te dopezi!”. Cum a reacționat antrenorul care l-a „făurit” pe campionul mondial în timpul podcastului celebrului Brett Hawke: „Și la juniori i se spunea că ia marfa aia bună” | VIDEO
This browser does not support the video element.
Adrian Rădulescu, antrenorul senzației natației mondiale, David Popovici, a participat la podcastul celebrului Brett Hawke, în cadrul căruia s-a discutat despre posibilitatea ca sportivul român să se dopeze.
Fostul înotător australian a dezvăluit că la primul interviu pe care l-a făcut cu tânărul înotător, i-a transmis acestuia că era convins că utilizează substanțe interzise.
La momentul respectiv, potrivit lui Hawke, Popovici avea vârsta de 16 ani și tocmai scosese un timp de-a dreptul năucitor, iar australianul a recunoscut că, în primă instanță, a fost convins că românul se dopează.
„David Popovici, am crezut că te dopezi!”. Cum a reacționat antrenorul care l-a „făurit” pe campionul mondial, în timpul podcastului celebrului Brett Hawke: „Și la juniori i se spunea că ia marfa aia bună” | VIDEO
Adrian Rădulescu a recunoscut că, pe parcursul anilor în care i-a fost alături lui Popovici, a devenit o obișnuință să treacă prin asemenea momente, din cauza calităților ieșite din comun pe care le posedă românul.
Antrenorul a dezvăluit că încă de la vârsta de 13-14 ani, când participa la campionatele naționale, părinții celorlalți copii obișnuiau să nască controverse cu privire la ceea ce ar putea consuma înotătorul, iar problemele se acutizau atunci când veștile ajungeau la urechile copiilor.
Rădulescu a recunoscut că Popovici se afla deseori pus în situații nefericite, atunci când era acuzat și înțepat de către cei de vârsta lui, care chiar credeau faptul că ar consuma substanțe interzise.
Dialogul dintre Brett Hawke și Adrian Rădulescu
Brett Hawke – Primul interviu pe care l-am făcut cu David, i-am spus „credeam că te dopezi”. A scos un timp de 47.3 secunde, ceva de genul, la vârsta de 16 ani, iar primul meu gând a fost „copilul ăsta se dopează, n-are cum să înoate așa repede”. Apoi, te aud pe tine, care îl cunoști de la 9 ani. Cum te face să te simți când apare ignoranța asta din partea oamenilor care nu îl cunosc, care nu l-au văzut, și ar putea avea o părere greșită?
Adrian Rădulescu – Nu neapărat, pentru că cunosc procesul, nu este prima dată când oamenii spun așa ceva, chiar și când era la campionate naționale, la 13-14 ani, oamenii spuneau, „oh, el ia marfa aia bună”. E o situație despre care am discutat. Poate copiii nu au ideea asta, dar părinții vorbesc între ei și se naște un mit, care apoi este pasat și copiilor, și acolo ei pot mereu să spună ceva, să te înțepe, chiar înainte de curse. David a fost mereu un copil sociabil, de treabă, îi plăcea să vorbească cu toată lumea. Și cred că au fost alți înotători, de vârsta lui, 13-14 ani atunci, care îi spuneau lucrurile astea. Când le auzi de la copii de vârsta ta și ei chiar cred că e adevărat, atunci e foarte trist.
B.Hawke – Mi-a luat cam trei secunde ca să-l văd înotând, pentru prima dată, și am înțeles despre ce e vorba. Atunci am zis, are sens, este cât se poate de curat și cât se poate de talentat. E clar că te uiți la cineva care știe ce face, e la alt nivel. Când te uiți la el, ți se taie respirația. Te uiți și nu îți vine să crezi. Am vorbit cu alți antrenori care zic „mă uit la el și sunt uluit”, și sunt oameni care au fost pe margine la atâtea Campionate Mondiale. E ceva cu adevărat special – a fost discuția dintre cei doi, în podcastul australianului.
Vezi aici VIDEO cu ediția integrală a podcastului!