De ce România nu are nicio echipă în Rugby Europe Super Cup și ce costuri ar fi existat. Explicații de la Alin Petrache, președintele FR de Rugby

De ce România nu are nicio echipă în Rugby Europe Super Cup Explicații de la Alin Petrache președintele FR de Rugby
Meciul dintre Romania si Spania din Rugby Europe Championship disputat sambata pe Stadionul Municipal din Botosani.© FOTO:Dragos Pascaneanu/Sport Pictures
Vezi galeria foto - 6 poze

România nu va avea, din păcate, reprezentantă în Rugby Europe Super Cup, cea mai nouă competiție intercluburi din Tier 2.

Meciurile se vor disputa în sistem tur-retur, primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în semifinale programate pentru 22 aprilie, finala urmând să aibă loc pe 22 mai.

La ediția inaugurală, care va debuta în weekendul 18-19 septembrie, Rugby Europe Super Cup va reuni opt echipe la start, împărțite în două grupe.

De ce România nu are nicio echipă în Rugby Europe Super Cup? Explicații de la Alin Petrache, președintele FR de Rugby

Iată cum sunt împărțite cele 8 echipe:

Conferința Estică

Georgia – THE BLACK LION
Israel – THE TEL-AVIV HEAT
Rusia – ENISEY-STM
Rusia – LOKOMOTIV PENZA

Conferința Vestică

Belgia – THE BRUSSELS DEVILS
Olanda – THE DELTA
Portugalia – THE LUSITANOS
Spania – THE CASTILLA Y LEON IBERIANS

“Echipele noastre de club nu pot susține financiar participarea la o asemenea competiție, am încercat să participăm cu echipa națională secundă sub denumirea francizei Lupii București, era un proiect pe care îl pregătisem încă de anul trecut, dar, din păcate ne-am lovit de problema lipsei de fonduri.

Ne dorim să fim în această nouă competiție, am încercat să găsim resurse private pentru a susține participarea, însă, din păcate, nu au fost suficiente”, a declarat Alin Petrache, președintele FRR.

În anii următori, ambiția Rugby Europe este de a extinde Supercupa la noi echipe și noi țări pentru a crește acest sport și pentru a creșterea calitatea jucătorilor pentru echipele naționale.

România ar fi avut interesul să trimită Lupii București pentru ca întrecerea se desfășoară și în decembrie când la noi e pauză de iarnă. Rațiunea este că jucătorii din campionatul intern au meciuri în picioare și intră mai ușor în meciurile de calificare la Cupa Mondială din februarie. mereu am avut probleme de la desființarea Lupilor din 2016, când s-au inițiat discuțiile pentru această competiție continentală. Costurile pentru echipa noastră ar fi fost de 300.000 de euro anual.

Publicat: 08 07. 2021, 16:03