Campionul mondial la box Leonard Doroftei a fost unul dintre invitaţii speciali ai ultimei conferinţe #StartVisuri, eveniment organizat de Asociaţia pentru Creativitate. Alături de el, pe scena Casei de Cultură „Doamna Chiajna” s-a aflat și scriitorul Radu Vancu.
Cei doi le-au vorbit copiilor despre parcursul urmat de fiecare în carieră, despre munca pe care au depus-o zilnic pentru a-şi atinge visul de a se număra printre cei mai buni.
Copiii au fost impresionaţi de povestea carierei pugilistului român şi au fost curioşi să afle ce rutină avea înaintea fiecărui meci, cum se pregătea mental şi fizic pentru o confruntare sau care a fost cel mai impresionant meci.
Plecând de la impresionanta poveste a campionului şi trecând prin experienţa personală, Radu Vancu i-a sfătuit pe elevii Şcolii Gimnaziale „Petru Rareş” să îşi găsească visul, să îl urmeze, să muncească foarte mult pentru el, să vadă frumosul din fiecare clipă: „Să găseşti lucrul pentru care eşti făcut şi să-l faci cu multă pasiune. Să găseşti acel lucru şi, mai ales, să ai puterea să transformi lumea într-una mai frumoasă”.
„Am încercat mereu să îmi depăşesc limitele, să fiu mai bun faţă de cel de ieri. La 16 ani, am înţeles că trebuie să fiu mereu mai bine pregătit pentru a-mi înfrânge adversarul. Mi-am dorit atunci să fiu un campion cum nu a mai fost altul! Am câştigat de foarte multe ori, dar fiecare înfrângere a fost pentru mine o lecţie. După astfel de meciuri, m-am gândit mult unde am greşit, cum trebuia să procedez, iar la antrenamente munceam de fiecare dată mai mult”, a mărturisit Leonard Doroftei, fost mare boxer.
Întâlnirea de la Casa de Cultură a încheiat seria conferinţelor „Start visuri. Dialoguri inspirate pentru copii curioși”, prin intermediul cărora Asociaţia pentru Creativitate i-a invitat pe copiii din Chiajna şi Chitila să dialogheze cu personalităţi din viaţa culturală şi sportivă românească, pentru a le da putere să-şi îmbrăţişeze pasiunile, să-și dezvolte abilitățile, disciplina și să aibă un impact pozitiv asupra societăţii în care trăiesc. Proiectul Asociaţiei pentru Creativitate este cofinanţat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).
Foto: Asociaţia pentru Creativitate
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER