Dinamo, cel mai bun start de campionat la jocuri de echipă din ultimii 20 de ani. Clubul din Ștefan cel Mare are trei echipe pe locul 1
Clubul Sportiv Dinamo are cel mai bun start de campionat la jocurile de echipă din ultimele două decade. Nu doar handbalul e pe val – locomotiva de performanță a clubului din subordinea M.A.I. -, ci și echipele de volei, aflate pe primele poziții în Divizia A1. De asemenea, echipele de baschet și rugby sunt în Top 5.
CS Dinamo are cel mai bun start la nivel de jocuri de echipă din ultimii 20 de ani. Reperul este dat de sezonul 1999-2000, când clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare a câștigat titlul atât la polo, cât și la rugby. După 1989, Dinamo a mai trăit o perioadă bună din elanul luat în perioada ”roșie”, dar treptat a pierdut teren în fața echipelor private sau susținute de municipalități. După 2000, jocurile de la Dinamo au mai strălucit secvențial, cu puseuri de performanță date de baschet (campioană în 2003), rugby (2002, 2004, 2007, 2008), de volei fete (șase clasări pe locul 2) și de handbal (2016, 2017, 2018, 2019), dar niciodată într-un context mai larg. Sezonul acesta a început însă sub alte auspicii.
Pe lângă handbal, care a câștigat opt trofee interne în ultimii ani (patru tilturi, trei Supercupe și două Cupe ale României) și care face istorie în Liga Campionilor (al doilea sezon când face pasul spre primăvara europeană), Dinamo și-a mai lansat anul acesta două echipe la vârf.
La volei masculin, trupa antrenată de Daniel Rădulescu este lider după cinci etape, cu 15 puncte, după ce a învins la București atât campioana en titre, Arcada Galați, cât și vicecampioana ACS Volei Municipal Zalău. Ambele victorii au fost în minimum de seturi, 3-0! ”Obiectivul nostru este să ne prezentăm cât mai bine la fiecare meci. Nu vorbim deocamdată de titlu, mai este mult până la finele sezonului. Obiectivul nostru este să câștigăm fiecare meci. Titlul va veni ca o consecință”, spune managerul echipei de volei, Eduard Chermeș.
Și la volei fete, Dinamo este în vârful clasamentului, la egalitate cu Volei Alba Blaj, campioana en-titre. Echipa dinamovistă a trecut de două adversare extrem de incomode în primele etape, Știința Bacău și CSM Târgoviște (ultima, învinsă chiar în deplasare), iar poziția din clasament – cu punctaj maxim din 5 meciuri (15p), răsplătește din plin efortul trupei alb-roșii.
Pe lângă cele trei echipe amintite, Dinamo se mai bate la podiumul național la polo masculin (locul trei după primele turnee) și la polo feminin (echipa este vicecampioană națională en-titre). La rugby și la baschet, echipele clubului sunt pe locul 5.
”Nu ne este ușor, dar facem eforturi să ținem cât mai sus toate echipele. Obiectivul nostru este să facem performanță și să dăm consistență campionatelor interne, astfel încât să ajutăm echipele naționale. Avem câțiva parteneri importanți, dar nu am putea realiza nimic fără sprijinul Ministerului Afacerilor Interne”, spune președintele CS Dinamo, George Cosac.
Cel mai important vector de imagine al CS Dinamo este în acest moment echipa de handbal, lider în Grupa D a Ligii Campionilor, după șapte etape. În acest sezon al Champions League, sunt doar două echipe neînvinse, Bidasoa Irun (Grupa C) și CS Dinamo (Grupa D). Dinamo mai are nevoie de un singur punct pentru a-și asigura matematic calificarea în primăvara europeană, acolo unde a fost și anul trecut.
Dacă va câștiga titlul național și în acest sezon, echipa de handbal va face un record istoric pentru Dinamo. Niciodată de la înființare până în prezent handbalul dinamovist nu a cucerit cinci titluri consecutiv. Nici măcar pe vremea marelui antrenor Oprea Vlase, considerat artizanul handbalului în 7 de la noi. Dinamo a mai luat patru titluri la rând între anii 1959-1962.