Ding-dong! Înfrângere îndulcită și replică pentru „Racheta” O’Sullivan: chinezul Ding Junhui a părăsit Openul Galez, în sferturi, la capătul unui meci în care a reușit primul break maxim al anului 2016

Break-ul maxim a revenit în prim-plan la Open-ul Galez, vineri după-amiază. După ce, luni, englezul Ronnie O’Sullivan a refuzat să termine un break maxim, în semn de protest pentru premiul prea subțire, Ding Junhui a reușit primul break de 147 de puncte al anului 2016, în jocul al șaselea al partidei contând pentru faza sferturilor de finală a întrecerii galeze, în fața lui Neil Robertson.

Jucătorul chinez, în vârstă de 28 de ani, a înaintat lent spre performanța cea mai râvnită în snooker, a gestionat câteva lovituri dificile, calculându-și atent unghiurile și a sărbătorit cu pumnul strâns în aer, al șaselea său „147” al carierei.

Australianul Neil Robertson, cel care a semnat primul break maxim al sezonului competițional 2015 / 2016, în finala Campionatului Regatului Unit, în decembrie anul trecut, i-a strâns imediat mâna adversarului său, însă nu și-a pierdut concentrarea și a câștigat următorul joc, pentru a închide partida, cu scorul de 5-2.

Neil Robertson este, astfel, primul semifinalist al ediției 2016 a Open-ului Galez. Campionul mondial din 2010 își așteaptă adversarul, la capătul partidei dintre Michael White și Mark Allen.

În celelalte două sferturi de finală, Ronnie O’Sullivan va juca împotriva lui Mark Selby, iar Joe Perry îl va avea ca adversar pe Ben Woollaston.

Replică la gestul lui Ronnie O’Sullivan: 10.000 lire sterline, un premiu prea mic pentru „Rachetă”

Break-ul maxim îi asigură lui Ding Junhui, în cazul în care niciun jucător nu va reuși un break mai mare (început în urma unui fault), un cec în valoare de 10.000 de lire sterline, echivalentul a 13.000 de euro. Suma a fost considerată prea mică de O’Sullivan, cel care, luni, în primul tur al aceluiași turneu, și-a sabotat propria tentativă de break maxim: a refuzat să joace pentru a 15-a oară bila neagră, și a ales să trimită în buzunar bila roz, coborând astfel valoarea break-ului său la 146.

Puteam juca bila neagră și puteam face un 147. Realizarea unui break maxim este o performanță importantă, dar îți aduce doar 10.000 de lire sterline (aproximativ 13.000 de euro)„, a declarat Ronnie O’Sullivan, potrivit BBC. Protestul celui mai talentat jucător de snooker din toate timpurile a împărțit fanii în două tabere, iar reușita lui Ding a declanșat și comentarii ironice la adresa cvintuplului campion mondial, de tipul „s-a făcut dreptate”.

 

 

Publicat: 19 02. 2016, 17:05
Actualizat: 19 02. 2016, 19:52