După dezvăluirile din ProSport, CSM București a primit 300.000 de lei, dar nu pentru sport
După articolul de ieri din ProSport, Direcția buget din Primăria Capitalei a virat o sumă de bani în conturile CSM București, însă nu pentru achitarea salariilor, ci pentru stingerea unor restanțe la bugetul de stat
Echipa masculină de baschet a CSM se poate rupe chiar înaintea play-off-ului
ProSport a dezvăluit ieri situația dramatică prin care trece CSM București, club aflat într-un blocaj financiar crunt care poate duce la plecarea celor mai valoroși sportivi. Stranierele de la echipa de volei și-au făcut deja bagajele și au părăsit lotul în plin play-off pentru locurile 3-4. La fel se poate întâmpla și cu echipa masculină de baschet, calificată în play-off. Jucătorii străini, neplătiți de câteva luni, sunt pe picior de plecare. „Sunt consternat de ceea ce se întâmplă. Suntem la mâna unui director”, spune Petre Brănișteanu. CSM joacă pe 14 și pe 15 aprilie în deplasare primele două meciuri din sferturile de finală ale sistemului play-off, contra liderului sezonului regulat, BC Mureș Tg. Mureș. În semifinale se califică echipa care acumulează prima trei victorii.
Obiecțiile, după cum bate vântul
„I-am învins în sezonul regulat de două ori, deși se poate spune că păstrăm șanse dacă avem toată echipa, iar băieții sunt liniștiți din punct de vedere financiar. Vreau decât să ni se dea doar bugetul aprobat de Consiliul general”, mai spune fostul baschetbalist Petre Brănișteanu.
După materialul apărut ieri în ProSport, CSM a primit brusc în conturi 300.000 de lei, însă banii au venit cu direcție, pentru achitarea unor restanțe la bugetul de stat. Niciun leu însă pentru datoriile salariale acumulate începând cu decembrie 2012. Cel care are pâinea și cuțitul în mână la direcția bugetului, Vasile Săvoiu, a fost auzit spunând că nu vede rostul clubului și că bucureșteanul de rând n-are niciun beneficiu de pe urma grupării sportive. Săvoiu este în funcție de aproximativ trei ani și nu a avut nimic de obiectat pe vremea când din casieria clubului s-au scos sacoșe de bani pentru competiții fictive. Acestea fac obiectul unei anchete a Inspectoratului General de Poliție București.
Tenis / Cadanțu a învins-o pe Begu
Alexandra Cadanțu ( 23 de ani / 117 WTA) a învins-o ieri, în turul doi al turneului de la Katowice (Polonia), pe Irina-Camelia Begu (23 de ani / 51 WTA), după o partidă de două ore și 30 de minute. Până la această competiție, româncele s-au mai întâlnit de patru ori. După rezultatul de joi, scorul meciurilor directe a devenit 3-2 în favoarea lui Begu. Alexandra Cadanțu, jucătoare venită din calificări, o va întâlni pe Shahar Peer din Israel (118 WTA), prezentă pe tabloul principal din postura de lucky loser.
PROIECT / „Șansă pentru copiii instituționalizați”
Deputatul PSD Bogdan Diaconu a depus ieri la Camera Deputaților un proiect de lege privind înființarea Programului Național „O Șansă Prin Sport pentru copiii instituționalizați”, care urmează a fi derulat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului. Proiectul vizează copiii din centrele de plasament, care ar urma să fie atrași către șase discipline de tradiție în România: gimnastică, box, handbal, canotaj, atletism și scrimă.
FONDURI / Bani europeni pentru micii sportivi
Federațiile sportive naționale pot accesa fonduri europene importante de la MTS, prin intermediul „Programului Pierre de Coubertain”. De pildă, FR de Box a depus două proiecte în acest sens, însumând 3,5 milioane de lei (aproximativ 1 milion de dolari). Cele două proiecte vizează dezvoltarea boxului școlar, cu un Campionat Școlar la Reșița (22-24 iunie) și susținerea pregătirii a 25 de copii din centrele de plasament din cinci orașe (București, Ploiești, Bacău, Reșița, Constanța).