„E un avantaj că nu e public. Nu vom fi sub presiune”, dezvăluiri din interiorul delegației tricolore + Detalii despre festivitatea de deschidere de la Tokyo
Organizatorii niponi au anunțat că aceasta ediție a Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo se vă desfășură fară public. Ar putea fi un mare
Nici măcar cei 10.000 de spectatori de care niponii vorbeau la început, că li se vă permite accesul pe stadion, nu au primit permisiunea de a asista la festivitatea de deschidere.
Arenele vor fi goale și pe perioada derulării Jocurile Olimpice.
„E un avantaj că nu e public. Nu vom fi sub presiune”, dezvăluiri din interiorul delegației tricolore + Detalii despre festivitatea de deschidere de la Tokyo
Totuși toate evenimntele s-ar putea să ne avantajeze pe noi, românii. Unul dintre specialiștii în sport, medaliat olimpic, care a ținut să-și păstreze anonimatul a explicat de ce susține aceasta idee.
„La disciplinele sportive unde aportul publicului nu era foarte mare, cum ar fi canotaj sau tir ori tir cu arcul, spre exemplu, lucrurile nu se vor schimba foarte mult. Sportivii se vor putea concentra că și până acum . În schimb la gimnastica, judo, fotbal, atletism lucrurile ar putea capătă un mare avantaj pentru noi.
Nu va exista nici o presiune în plus. Ai noștri își vor putea face treaba că la cel mai bun antrenament al lor. Asta ne-ar putea avantaja. În competiții mari emoțiile pun stăpânire pe noi, iar presiunea publicului nu e chiar un factor care să ne convină”, a precizat sursa Prosport, care crede că numărul posibil al medaliilor cucerite de delegația noastră ar putea depăși, cifra de 6, estimata înainte de plecarea spre Tokyo.
Festivitate de deschidere cu 950 de persoane, transmisă de TVR 1
Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice vă fi comentata, azi de la ora 14.00. în direct, chiar de la fata locului, de unul dintre cei mai buni oameni de televiziune, aflați la Tokyo, este vorba despre Alina Alexoi.
Cunoscuta că fiind specialista numărul unu a comentariilor pe gimnastică și scrimă, Alexoi vă comenta de aceasta dată și festivitatea de deschidere care se anunță a fi una interesantă. Surse din TVR ne-au precizat că înainte de plecarea spre Tokyo, Alina s-a documentat câteva zile bune, pentru că acest comentariu al festivității de deschidere să fie unul cât mai bun.
Ceremonia se vă desfăşura fără spectatori şi la festivitate vor asista 950 de persoane. Spectacolul vă cuprinde momente coregrafice reprezentând istoria Japoniei, urmând să fie evocată şi catastrofa de la Fukushima, din 2011. Ceremonia vă dura trei ore şi jumătate.
Mădălina Bereş şi Robert Glinţă vor purta drapelul tricolor
Delegaţia României include 101 sportivi, care vor concura în 17 probe. România vă defila la ceremonia de deschidere cu toţi sportivii care doresc să participe, mai puţin cei care intră în concurs ziua următoare.
Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a decis prin vot desemnarea celor doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Este vorba de Mădălina Bereş, medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 şi campioană mondială cu barca de 8+1 a României, şi Robert Glinţă, primul înotător din România care a reuşit să câştige aur la Campionatele Europene şi a fost primul sportiv calificat la JO de la Tokyo.