Daniel Ghiță, multiplu campion K1, a lucrat și la SPP în perioada 2001 – 2008, Serviciul de Protecție și Pază fiind cel care are atribuții privind siguranța națională, dar asigură și protecția deminitarilor. I s-a propus să continue în structură și ar fi avut o carieră strălucită, dar trebuia să facă un compromis: să renunțe la sport! Atunci a renunțat și a ales să-și urmeze cariera sportivă. La ProSport LIVE, „Samuraiul Sălbatic” a dezvăluit.
„La un moment dat a fost o chestie interesantă. Am fost chemat de conducere și mi s-a spus: ‘Daniel nu mai poți să faci sport, rămâi în SPP și o să ajungi mare. Ai talent, ești inteligent și poți să faci lucruri importante pentru ‘Serviciu’ și pentru cariera ta. Aduceam și un capital de imagine, dar eu trebuia să mă pregătesc, să plec afară la pregătire, la competiții, aveam o lună – două de antrenamente în străinătate, aveam meciuri foarte puternice, foarte grele. Era dificil”, a anunțat Daniel Ghiță la ProSport LIVE.
Campionul „greilor” din k1 a continuat: „A fost acest moment în care s-a spus: ‘Ori aia, ori ailaltă! Și am zis aia, adică sportul, e cel care m-a educat, care m-a făcut ceea ce sunt în viață. Am riscat pentru că nu știam ce se întâmplă. Acolo aveam un salariu sigur, un viitor, puteam să fac o carieră…urma pensia. Aveam viitorul asigurat, dar am zis nu: ‘Vreau sportul. Îl iubesc. El m-a creat. Mi-am dat seama că am făcut alegerea cea bună”.
Daniel Ghiță, 37 de ani, un colos de aproape doi metri înălțime și 116 kilograme, a început să practice artele marțiale încă din copilărie. Debutul la profesioniști a fost în 1999, luptând în World Muay Thai Championships, turneu desfășurat în Bangkok, el oprindu-se în semifinale. În scurt timp însă a devenit campion european, în 2000, iar în 2001 a luat bronzul la Campionatul Mondial. Din 2004 a intrat în circuitul K1 unde și-a câștigat porecla de „Samuraiul Sălbatic” datorită loviturilor devastatoare și a strategiei adoptate în ring.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER