Fostul director general al CS Rapid Bucureşti a fost reținut de procurorii DNA. Ce acuzații i se aduc
Perchezițiile efectuate la sediul CS Rapid nu au rămas fără ecou. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus reținerea pentru 24 de ore a lui Bogdan Vasiliu.
Acesta a fost pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu pe când ocupa postul de director general al clubului. Măsura vizează alte două persoane implicate în dosar: un manager de transport, respectiv un om de afaceri.
Bogdan Vasiliu, reținut de procurorii DNA
Concret, Vasiliu ar fi pretins din partea omului de afaceri suma de 200.000 de euro, cu scopul de a facilita atribuirea unor contracte de închiriere a cantinei și restaurantului aparținând CS RAPID, primind 30.000 de euro în conturile personale și 348.103 lei – echivalentul a aproximativ 70.000 de euro – prin intermediul conturilor societății pe care o controla.
Diferența de 100.000 de euro urma să fie oferită pe parcursul derulării contractelor de servire masă, respectiv câte 10.000 de euro lunar, până la achitarea acestei sume. Fostul director general al CS Rapid ar fi urmat, totodată, să încaseze un procent de 33% din profitul obținut de societatea care urma să deruleze contractul cu clubul, precum și plata unor „salarii” pentru cealaltă persoană inculpată, Radu Marian-Florin (la data faptelor manager de transport în cadrul CS Rapid), un apropiat al lui Vasiliu, în cuantum de 7.000 lei, respectiv 3.500 lei lunar, pentru aceeași perioadă.
Cu ajutorul acestuia din urmă, ar fi fost decontate sume de bani de la CS Rapid prin întocmirea unor situații lunare fictive (pontaje) conform cărora firma ar fi servit sportivilor un număr mult mai mare de porții decât cel real. Cei trei inculpați vor fi prezentați Tribunalului București în cursul zilei de vineri, 25 octombrie, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Anunțul CS Rapid despre perchezițiile DNA
În urma perchezițiilor efectuate de procurorii DNA, CS Rapid a precizat că ancheta vizează fosta administrație, dar și că activitatea clubului va continua „fără perturbări, principalul obiectiv fiind consolidarea ca pilon al sportului românesc.
„Conducerea Clubului Sportiv Rapid dorește să clarifice că aceste investigații vizează aspecte legate de activități desfășurate în trecut și care nu implică actuala echipă de management.
CS Rapid se ghidează după principii solide de transparență, integritate și respectarea legii. Colaborăm în totalitate cu autoritățile și ne angajăm să susținem orice acțiuni care contribuie la clarificarea situației. Activitatea noastră continuă fără perturbări, concentrată pe atingerea obiectivelor sportive și consolidarea clubului ca un pilon al sportului românesc.
Reiterăm că întreaga activitate a clubului se desfășoară în conformitate cu valorile pe care le promovăm: corectitudine, profesionalism și dedicație față de sport și comunitate. CS Rapid rămâne un model de inspirație pentru tinerele generații și continuă să se concentreze pe performanțele sportive și pe sprijinirea echipelor noastre”, se arată în comunicat.