Are 22 de ani, e studentă în anul trei la Facultatea de Educație fizică și Sport din Brașov. Până în luna iunie a fost sportivă la Clubul Sporturilor de Iarnă Vara Dornei, iar de atunci s-a transferat la Clubul Sportiv Universitar Brașov. E dorneancă, e ambițioasă, e frumoasă și a fost la un pas de Jocurile Olimpice de Vancouver. Numai ghinionul a privat-o de o calificare la Olimpiada de iarnă însă cu toate acestea anul 2010 a fost pentru Delia Ivaș unul prolific. A câștigat locul întâi la Cupa Europei, rezultat care a determinat-o să facă o alegere importantă. A ales Brașovul în dauna Dornei pentru că acolo se aude că se va înfința un Centru de Excelență pentru sporturile de iarnă. A început din clasa a patra cu handbalul, sport pe care l-a practicat până în clasa a XI-a. Profesorul Octavian Pungovschi a fost cel care i-a îndreptat pașii spre skeleton, sport pe care îl practică de atunci și până în prezent și are de gând să-l mai practice încă vreo câțiva ani.
Pe Delia Ivaș am întâlnit-o la Vatra Dornei, ocazie cu care ne-a spus cum a fost anul 2010 pentru ea.
Delia, 2010, an bun sau ….? 2010 a fost un an bun pentru mine și acest lucru s-a văzut la competițiile la care am participat.
Totuși în acest an pe plan sportiv ai luat o decizie importantă. Ai plecat de la CSI Vatra Dornei la CSU Brașov. De ce? Am plecat de la CSI Vatra Dornei pentru că sunt studentă la FEFS Brașov și pentru că cei de acolo mi-au propus condiții mai bune. Și am plecat la CSU Brașov pentru că acolo se va înființa Centrul de Excelență în sporturile de iarnă și aveau nevoie de sportivi cu rezulate, iar eu am obținut locul întâi la Cupa Europei, în premieră pentru România, performanță care m-a recomandat pentru a ajunge la Brașov. În comparație cu anii trecuți, am mers mult mai bine. Mi-am făcut record personal pe fiecare pârtie. La naționalele de staruri care s-au desfășurat la Vatra Dornei am ieșit pe locul trei la tineret și locul doi în Cupa României.
Ce așteptări ai de la 2011? Pentru 2011 îmi doresc să particip la Campiopnatul Mondial de juniori, de la Park City în SUA, asta în condițiile în care FRBS va avea posibilitatea să mă trimită. Totul depinde de bugetul federației.
Și totuși la CSI Vatra Dornei te-ai consacrat… Dacă nu ar fi fost domnul profesor Pungovschi (n.r. vicepreședinte al Federației Române de Bob și Sanie), competițiile la care lotul național de skeleton al României ar fi participat ar fi fost mai puține.Consider că lotul național de skeleton al României este mult mai bine clasat în comparație cu celelalte două discipline (sanie și bob) și ar trebui să se țină cont de lucrul acesta pentru calificarea în cupa mondială.
Cristian MARCU
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER