13 structuri care nu aveau drept de vot!
Hocheiul pe gheață din România a ajuns pe marginea prăpastiei
Confruntată cu frământări și scandaluri interne, federația condusă de Tanczos Barna se vede pusă la zid și în justiție. În urma unei acțiuni a clubului Husky, Curtea de Apel București a anulat Adunarea Generală de alegeri din 18 iulie 2012. „Decizia fusese luată de câteva zile, dar abia vineri a fost trecută în condică. La alegeri, Barna a venit cu 13 structuri înființate peste noapte, cu o armată de avocați. Noi am ieșit atunci din sală și el a ieșit președinte”, a declarat antrenorul Ioan Martin, cel care deține clubul contestatar.
Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea Supremă, însă este a doua palmă pe care o primește conducerea FRHG. După Adunarea generală, o comisie a Autorității Naționale pentru Tineret și Sport a constatat la rându-i frauda de la alegeri. „Noi le-am trimis o adresă în acest sens, pe care nu au luat-o în seamă. Le-am oprit finanțarea și am așteptat să vedem cum se finalizează acțiunea în justiție. Nu vom semna un contract cu ei până când nu vor stabili modificări de statut în acord cu legislația României și cu regulamentele internaționale”, a declarat secretarul de stat Carmen Tocală pentru ProSport.
Dacă decizia se păstrează la Înalta Curte, FRHG este obligată să repete Adunarea Generală de alegeri, cu numai 21 de structuri cu drept de vot. Tanczos Barna mai are însă o problemă. Contestatarii săi s-au adresat Agenției Naționale de Integritate (ANI). „El a fost ales președinte executiv, nu onorific. Nu avea voie să fie și ordonator de credite, și secretar de stat la Agricultură, Turism sau pe unde a mai fost”, spune Martin. Președintele FRHG nu a putut fi contactat ieri pentru a-și exprima un punct de vedere asupra acestui subiect.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER