Drama unei foste campioane olimpice din România. Daniela Sofronie a vorbit în premieră despre problemele medicale cu care se confruntă: „Am ajuns aproape în comă la spital”

Loturile de gimnastica feminina si masculina au fost intimpinate si felicitate, miercuri, la sosirea in tara de la Jocurile Olimpice, de presedintele Romaniei Ion Iliescu in salonul oficial al Aeroportului "Henri Coanda". In imagine, Catalina Ponor, Oana Ban, Daniela Sofronie, Monica Rosu, Alexandra Eremia, Silvia Stroescu si Maria Bitang
Vezi galeria foto - 4 poze

Daniela Sofronie (33 de ani), campioană olimpică la Atena, în anul 2004, se confruntă cu probleme de sănătate și a vorbit în premieră deschis despre acest aspect al vieții ei.

Două medalii olimpice are în palmares Daniela Sofronie: aur la proba pe echipe, alături de nume precum Cătălina Ponor, și argint la sol, la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, sub îndrumarea antrenorilor Octavian Bellu și Mariana Bitang.

La doar un an după aceste performanțe, sportiva s-a retras din activitate, la doar 17 ani, și-a finalizat studiile și a devenit antrenor la CSS Constanța.

Drama unei foste campioane olimpice din România: Daniela Sofronie, despre depresie

La 16 ani după ce s-a retras din activitate, fosta gimnastă a României a dezvăluit cu ce probleme se confruntă. Aceasta suferă de depresie de foarte mult timp, însă abia acum, spune ea, și-a făcut curaj să vorbească deschis despre problemele care o apasă.

„Da, sufăr de depresie de ani buni. Este o boală greu de suportat dacă nu este tratată.

La vârsta de 8 ani au început insomniile care au continuat până în ziua de astăzi. Până acum câțiva ani am reușit să țin insomniile sub control, dar, în timp, devenind foarte agresive, a trebuit să apelez la ajutorul specilialiștilor. Simptome? Anxietate, izolare, dureri de picioare, nedorința de socializare, aproape o neputință de a merge, de a face pași, etc.

Acum doi ani am ajuns aproape în comă la spital și am reușit să îmi revin numai datorită ajutorului celor din jur, a doamnei dr. Cotan Raluca și specialiștilor de la Centrul de Nevroze Predeal.

Mi-am luat inima în dinți și mi-am făcut curaj abia acum să scriu despre toate aceste lucruri în speranța că ajută pe cineva care simte la fel și care nu are curajul să ceară ajutor. Fie că de teama de a nu fi judecat, fie din alte motive, mulți oameni nu vorbesc despre asta cu cei din jur. Nu cer ajutor. Este o lupta care se dă cu noi, în noi, dar e bine să avem alături oameni competenți care ne fac lupta mai ușoara. Este, totodată, un semn către cei dragi care suferă alături de noi”, a scris Daniela Sofronie, pe Facebook.

Publicat: 20 08. 2021, 11:20
Actualizat: 20 08. 2021, 13:04