Lumea sportului din Spania este în doliu, după ce tânăra gimnastă din Spania Maria Herranz, în vârstă de numai 17 ani, a murit din cauza meningitei.
Tragicul eveniment a fost anunțat de către autoritățile locale spaniole din orașul natal al gimnastei, Cabanillas del Campo. Tânăra gimnastă ar fi murit de meningită. Sportiva din Spania a murit subit la primele ore ale zilei de miercuri, 17 aprilie 2024.
Moartea tinerei gimnaste din Spania a fost anunțat de autorități prin intermediul unui comunicat.
„Maria ne-a părăsit brusc din cauza unei meningite teribile, care a luat-o de lângă noi în doar 24 de ore, lăsând orașul într-o tristețe de neconsolat”, se arată în comunicatul emis de autoritățile locale spaniole.
În urma acestui nefericit eveniment, autoritățile au anunțat că vor fi două zile de doliu în Cabanillas del Campo, respectiv joi, 18 aprilie și vineri, 19 aprilie, suspendând activitățile socioculturale planificate pentru aceste două zile.
De asemenea, și Federația Spaniolă de Gimnastică și-a exprimat, printr-un comunicat, regretul și solidaritatea cu familia și apropiații tinerei gimnaste.
„Federația își exprimă regretul profund după decesul Mariei Herranz. Sincere condoleanțe familiei și prietenilor. Gimnastica spaniolă își va aminti mereu de tine”, a transmis Federația Spaniolă de Tenis.
Maria Herranz a reprezentat Spania la Campionatul Mondial de Gimnastică pe Trambulină din Birmingham (Regatul Unit), la categoria 17-21 de ani, din noiembrie 2023. Concursul a fost principalul eveniment de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.
Maria Herranz a fost una dintre cele aproape 1000 de gimnaste din peste 40 de țări care au concurat la acel Campionat. Gimnasta a terminat pe locul 26, alături de Carmen Hernández.
Maria a fost elevă la Școala de Artă „Elena de la Cruz” din Guadalajara și a făcut parte din clubul Ruditramp din Cabanillas del Campo, din Spania.
Meningita bacteriană este o infecție a lichidului măduvei spinării și a celui care înconjoară creierul (cefalo-rahidian) și poate fi cauzată de o infestare cu un virus ori cu o bacterie. Bacteria se poate transmite de la o persoană la alta prin schimbul de secreții respiratorii și de la nivelul gâtului prin sărut, tuse sau strănut. Bacteriile nu pot fi răspândite prin respirația aerului expirat de o persoană infestată.
Principalele complicații ale meningitei includ pierderea vederii, auzului, tulburări neurologice și paralizie, manifestări clinice cu impact major asupra calității vieții pacientului.
Meningita este o boală a cărei incidență în lume este de aproximativ 20 de cazuri la 100.000 de locuitori, ceea ce înseamnă aproximativ 1.2 milioane de oameni. Patologia este mai frecvent întâlnită în Africa sub Sahariana, Noua Zeelanda, Singapore, Arabia Saudita, Egipt, China, Norvegia și Australia.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER