Au apus demult vremurile în care tonul la nivel mondial, în materie de gimnastică era dat de România.
După o supremație de aproape patruzeci de ani a venit și momentul de care ne temeam cel mai tare: căderea în gol.
Și am căzut de-a binelea. Nu mai contam pe nicăieri. În atare situație, conducerea Federației Române de Gimnastică, încearcă să readucă această corabie pe linie de plutire.
Așa se face că în perioada 29.01-2.02, la Izvorani, șapte dintre gimnastele noastre lucrează cu doi specialiști olandezi, în coregrafie, pentru implementarea unor exerciții la sol. Cei doi, Patrick Kiens și Daymon Jones, care lucrează și pentru Uniunea Europeană de Gimnastică, și-au manifestat disponibilitatea de a veni în țara noastră pentru a da o mână de ajutor redresării gimnasticii feminine.
„Știu că sunt adevărați profesioniști în materie de coregrafie. E un câștig pentru noi, venirea lor aici”, a precizat un reprezentant al gimnasticii de la noi.
După dizolvarea lotului de la Deva, ca urmare a ratării calificării echipei la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul trecut, încă se mai așteaptă alcătuirea unui lot național și numirea unui antrenor coordonator.
Nu se știe încă dacă acesta va fi din țară sau din străinătate. Ultimul ofertat a refuzat să vină. Este vorba despre Nicușor Pascu, din Elveția. Tot el este și cel care a refuzat preluarea lotului masculin. „La fete aș fi vrut să vin împreună cu soția mea, ca antrenoare. Dar nu a fost agreată această idee”, povestea la vremea respectivă Nicușor Pascu.
Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu, Maria Ceplinschi, Ana Bărbosu (toate senioare), respectiv Amalia Puflea, Amalia Ghigoarta și Sabrina Maneca Voinea (junioare) sunt cele șapte fete care visează să devină mari campioane la sol. Cu ajutorul specialiștilor olandezi. Ce va ieși, rămâne de văzut!
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER