Koczi: „Vreau să mă perfecționez pe trei aparate”
Vicecampionul european la sărituri, Flavius Koczi s-a impus, fără probleme, la individual compus la Internaționalele României, de la Ploiești. El a vorbit, pentru ProSport, despre planurile de viitor și lipsa de spectatori din tribună.
Ești obosit după evoluția la cele șase aparate?
Mă simt bine, am început să mă obișnuiesc pe șase aparate pentru că săptămâna aceasta am venit de la un concurs din Germania, unde am făcut tot individual compus. În majoritatea concursurilor am concurat pe șase aparate, deci nu am probleme deosebite, nu am motiv să fiu obosit.
Te ajută să concurezi săptămânal în Bundesligă?
Îți dă o anumită încredere, ajungi la o constanță a evoluțiilor și prinzi experiență. Deși este puțin ciudat pentru noi, cei care am debutat acolo pentru că sunt 30 de minute de încălzire la început, după aceea sunt trei aparate unul după altul, fără încălzire între ele, cum e sistemul la noi.
Se aseamănă o etapă în Germania cu un Mondial?
Se aseamănă mai mult cu o etapă de Cupă Mondială, pentru că fiecare echipă cu bani aduce gimnaști buni, valoroși, iar noi care venim din România trebuie tot timpul să concurăm împotriva lor.
Ești mulțuimit de concursul făcut azi (nr. – ieri) la Ploiești?
Am făcut un concurs bun. Obiectivul meu la acestă competiție a fost să am o evoluție cât mai bună la sol, cal, sărituri și inele, aparate la care o să concurez și la Mondialele Universitare.
Ai avut însă și probleme…
 La paralele s-a întâmplat să ratez, iar la bară fixă pot spune că am o anumită problemă cu coborârile, de fapt s-a văzut și că nu am făcut-o. Sper ca până la Mondiale să rezolv și coborârea.
Vei rămâne gimnast tot de șase aparate sau te gândești la o specializare doar pe unele aparate?
De când ne-am întors de la Europenele de la Milano, asta am și încercat să fac, să nu mai pregătesc șase aparate, ci numai trei: sol, cal, sărituri. Vreau să mă perfecționez mai bine pe cele trei să am mai multe șanse la Mondiale, pentru că de asta vorbim, asta e tot ce contează, Mondialele.
Cum este să concurezi cu o sală goală?
Dureros. Contează foarte mult cât de plină e sala pentru că fiecare dorește să vadă că vine lumea să-i vadă munca, să îl aplaude, să îl încurajeze, dar acesta e sistemul în România. Avem numai fotbal și atât. În Germania, la fiecare etapă unde mergem, sălile sunt arhipline.
Â
Â