La cuțit! Marian va sta trei luni pe tușă!** Ce șanse are pentru Londra 2012
Gimnastica românească se menține constantă într-o singură direcție: cea a problemelor de sănătate. După ce Sandra Izbașa a declarat forfait la concursurile din ultima parte a anului, sâcâită de durerile la glezna dreaptă, a venit rândul și lui Marian Drăgulescu (30 ani) să ia o pauză forțată.
La o clinică din Viena, octuplul campion mondial a suferit o intervenție chirurgicală la ligamentele gleznei drepte. Plăcuțe de titan, trei săptămâni în cârje și trei luni departe de orice efort susținut și Marian va începe pregătirea pentru visul olimpic abia la finalul lunii martie. „Nu mă sperie timpul atât de scurt. Dacă totul evoluează bine, voi fi gata și pentru Europene, care vor fi la jumătatea lui mai”, explică el.
Operat de doctorul lui steffi graf
După un an 2009 în care cucerea două titluri mondiale și își relua pregătirea pe toate cele șase aparate, Marian Drăgulescu a intrat într-un con de umbră al performanței. O accidentare la glezna dreaptă la un antrenament de rutină în martie 2010, diagnostic de entorsă, două luni de pauză și antrenamente. Însă revenirea a fost tot pe durere, pregătirea s-a făcut tot în trepte, cu protejarea permanentă a piciorului, până când, la Mondialele din acest an, din cauza suprasolicitării, a cedat celălalalt picior. „Trebuia făcut ceva pentru că durerile erau groaznice. Nu mai puteam călca nici în piciorul stâng și pentru Londra 2012 am vrut să mă pot pregăti la capacitate maximă, să dau tot ce e mai bun”, spune Marian.
Ajutat de Octavian Bellu și Mariana Bitang, Marian a ajuns la o clinică din Viena, la doctorul Reinhard Weinstabl, cel care în 1997 o opera la genunchi pe Steffi Graf. „Au fost două intervenții la glezna dreaptă, un ligament a fost întărit și un altul a fost refăcut cu niște plăcuțe de titan. Operația a mers bine, a fost anestezie totală, iar trei săptămâni nu am voie să pun piciorul jos. În ce privește piciorul stâng e vorba doar de o contuzie, care va trece de la sine”, mărturisește gimnastul. Până la refacerea totală, stelistul va purta o gheată ortopedică, după care, odată cu primii pași pe care îi va face, își va relua pregătirea la inele, paralele, bară fixă și cal cu mânere, aparate care nu solicită atât de mult partea inferioară a corpului. Timpul pentru Londra 2012 se măsoară deja în mii de ore și sute de mii de minute.