CM Gimnastică | „Eternul” Marian Drăgulescu, la o unghie de podium, la aproape 39 de ani! A încheiat finala mondială de la sărituri pe locul 4

CM Gimnastică |
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Marian Drăgulescu a încheiat finala de la sărituri la CM gimnastică de la Stuttgart pe locul patru, fiind la 125 miimi de medalia de bronz. La 39, cel mai medaliat gimnast din istoria României are asigurată o a cincea prezentă la Jocurile Olimpice, la Tokyo 2020.

Marian Drăgulescu salvează din nou imaginea gimnasticii românești, aducând un loc patru în finala masculină de sărituri la CM de la Stuttgart. Acesta este de departe cel mai bun rezultat al delegației tricolore la Stuttgart, în condițiile în care Marian Drăgulescu a obținut singura prezență într-o finală pe aparate dintre sportivii români (cumulat, feminin și masculin). Drăgulescu a ratat însă podiumul, în ciuda faptului că prima săritură l-a pus în cărți pentru o medalie strălucitoare, încheind concursul la 125 miimi de locul al treilea.

La aproape 39 de ani, pe care îi va împlini pe 18 decembrie, bucureșteanul, legitimat de CSA Steaua, a sperat la podium după o primă săritură foarte bună, aterizată cu multă siguranță pe saltea, primind, per total, a treia cea mai mare notă din concurs – 14,966. Încercarea a doua l-a penalizat însă pe tricolor, acesta având probleme în finalizarea înșurubării, dar și în a menține aterizarea. Pierzând două zecimi și la dificultate față de rușii Nagornyy, Dalaloyan și ucraineanul Radivilov la a doua săritură, cu 5,400 față de 5,600, Marian Drăgulescu a ratat astfel medalia în Germania.

Finala mondială de la Stuttgart, la sărituri, nu i-a răsplătit pe cei care au riscat. Shek Wai Hung (Hong Kong) și Hakseon Yang au fost singurii care au prezentat săritură sau sărituri cu notă de plecare 6,000, însă au terminat ultimii finala.

Rusul Nikita Nagornyy a câștigat medalia de aur. Podiumul de la sărituri a fost extrem de similar cu cel de la individual compus, cu Rusia pe primele două poziții, urmată de Ucraina. Nagornyy și Dalaloyan au încheiat în aceeași ordine concursul de la sărituri, fiind singurii gimnaști care au primit mai mult de 9,300 la execuție pentru ambele sărituri din finală. Pe locul trei, pe care la Individual compus se plasa Oleg Verniaiev, s-a clasat Igor Radivilov la sărituri.

Ora 14:31 Marian Drăgulescu termină finala mondială pe locul 4! Vietnamenzul Le, cu medie de 14,533, stabilește clasamentul final, inserându-se pe poziția a 6-a.

Ora 14:28 Marian Drăgulescu rămâne pe locul patru, cu un sportiv rămas în concurs. Britanicul Dominick Cunningham primește aceeași notă, 14,566, pentru ambele sărituri și nu îl depășește.

Ora 14:25 Ratare pentru sportivul din Hong Kong la prima săritură. Cu 7,933 la execuție, asiaticul își compromite șansele la medalie, chiar dacă a doua săritură, de 15.000, este o săritură de top. Shek a riscat, dar nu a câștigat. El a mizat pe dificultate, prezentând două sărituri de 6,000 – notă de pornire, dar nu a executat corect.

Ora 14:20 Pe podium doar trei minute. Campionul de la individual compus, Nikita Nagornyy, primește prima notă de 15,000 a finalei de la sărituri, pentru a doua încercare, și preia șefia clasamentului în timp real, coborându-l în afara podiumului pe Drăgulescu. Rusul a avut 5,600 dificultate la ambele sărituri, dar chiar dacă la prima săritură a fost sub execuție față de Marian, a impresionat prin a doua încercare, primind cea mai mare notă la execuție din concurs – 9,400.

Ora 14:17 Pas cu piciorul drept în față la a doua săritură pentru Marian Drăgulescu. 14,283 pentru a doua săritură îl plasează pe locul trei, cu medie de 14,624. Mai sunt însă patru sportivi.

„Marocanul” a executat două sărituri notate ca dificultate cu 5,600 și 5,400, fiind depășit pentru moment de doi gimnaști care, ambii, au avut ambele note de pornire 5,600. Penalizările de la a doua săritură au fost însă costisitoare, el primind doar 8,883.

Ora 14:15 Marian Drăgulescu are o aterizare aproape perfectă la prima săritură, încremenind la aterizare. Primește 14,966 pentru prima săritură, pentru moment cea mai mare notă din concurs.

Ora 14:14 Marian Drăgulescu este la culoarul de elan. Rusul Dalaloyan este acum primul, cu un total de 14,933.

Ora 14:09 Ucraineanul Igor Radivilov, 26 ani, medaliat cu bronz la Londra 2012 și dublu vicecampion mondial la sărituri, în 2014 și 2017, corectează totalul, la 14,749, chiar dacă la a doua săritură face un pas mărișor. A primit însă note de peste 9 la execuție pentru ambele execuții.

Ora 14:05 Hakseon Yang este primul la start. Cu note pentru execuție de 8,033 și 9,300, el stabilește primul reper al finalei – o medie de 14,316.

Ora 14:01 Marian Drăgulescu intră în arenă, fiind aplaudat de o sală întreagă.

Ora 12:30 Ieri la prânz, Marian Drăgulescu se lăuda că are un autobuz la dispoziție pe străzile din Stuttgart. La microfonul fiecărei transmisiuni în direct de la Stuttgart, jurnalista TVR Alina Alexoi anunța, seară de seară, că, urmărindu-l pe Drăgulescu la antrenamente, a văzut sărituri mai bune și mai precise decât cele prezentate de Marian în calificări, notate cu 14,616 – prima, respectiv 14,633 – a doua, oferindu-i românului a șasea medie de acces în finală: 14,624.

Ora 12:01. Pagina de Facebook a Federației Române de Gimnastică anunță detaliile finalei lui Marian Drăgulescu. Scurt și clar: „La două sărituri de medalie„. Bucureșteanul este al patrulea la start în finala de opt de la sărituri, evoluția sa fiind prinsă ca într-un sandviș de cele ale celor doi ruși medaliați cu argint și aur la individual compus – Artur Dalaloyan și Nikita Nagornyy. Trei asiatici, reprezentând Coreea, Hong Kong și Vietnam, un ucrainean și un american mai concurează în finala de la sărituri.

Lista de start în finala masculină de la sărituri. O oră este diferența de fus orar dintre Stuttgart (Germania) și România

Clasamentul pe medalii este dominat la startul ultimei zile de întreceri de Statele Unite, cu cinci medalii – dintre care trei de aur. Rusia ocupă locul doi, tot cu cinci medalii, dar doar două de aur, iar Marea Britanie completează podiumul, cu trei medalii (una de aur, la cal cu mânere, prin Max Whitlock). Belgia, Filipine și Turcia au mai câștigat câte o medalie de aur la Stuttgart.

Finala masculină de sărituri va fi urmată de finala feminină de la bârnă (ora 14:35), paralele – masculin (ora 15:28), sol – feminin (ora 16:04) și bară – masculin (ora 16:35).


Singura finală pe aparate cu miză pentru România deschide ultima zi a Campionatelor Mondiale de Gimnastică de la Stuttgart, de duminică, 13 octombrie. La aproape 39 de ani, vârstă pe care o va împlini pe 18 decembrie, Marian Drăgulescu se pregătește pentru finala de la sărituri.

În aprilie 2017, după Europenele de gimnastică de la Cluj, România se întreba cine se va retrage primul dintre cei doi super-campioni medaliați și pe teren propriu, Cătălina Ponor sau Marian Drăgulescu. Acum, în octombrie 2019, Marian își face rutina de dinainte de concurs, concentrându-și întreaga energie cu gândul la medalie, în timp ce tripla campioană olimpică de la Atena, Cătălina este ambasadoare a ediției întrecerii mondiale de la Stuttgart. Ponor a fost zi de zi în sala impunătoare din Stuttgart, cu grația care a consacrat-o. Una dintre imaginile Campionatelor Mondiale a fost reprezentată de momentul în care Cătălina Ponor i-a pus medalia de aur la gât americancei Simone Biles, după ce aceasta câștiga un al cincilea titlu mondial la individual compus, corectând astfel recordul all-time. Aceeași stea a gimnasticii feminine românești a prezentat și trofeele pentru eleganță.


Marian Drăgulescu însă continuă lupta. „La 20 de ani te ajută mai mult corpul. Spre 40… Trebuie să cam negociez cu el. Ăsta e cursul firesc al vieții, toți ajungem acolo, dar cu o bună pregătire poți să te autodepășești, indiferent de vârstă, și în disciplinele foarte tehnice, unde fiecare detaliu contează„, spunea „Marocanul” într-un dialog cu ProSport, în ziua liberă de după calificarea în finala de sărituri de la Stuttgart.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3…
Haos! Mike Tyson l-a pălmuit pe Paul înaintea luptei: ”S-a terminat cu vorba” / ”Lovești ca o fetiță”. De la ce a pornit
Haos! Mike Tyson l-a pălmuit pe Paul înaintea luptei: ”S-a terminat cu vorba” / ”Lovești ca o fetiță”. De la…
Văduva lui Silviu Prigoană îi dă replica Adrianei Bahmuțeanu:
Văduva lui Silviu Prigoană îi dă replica Adrianei Bahmuțeanu: "Copiii nu vor să o vadă: «"Știm ce i-ai făcut lui…
Giani Kiriță dă scorul exact la România – Kosovo și spune pe cine vrea în atac: „Poate să dea și gol!”
Giani Kiriță dă scorul exact la România – Kosovo și spune pe cine vrea în atac: „Poate să dea și…
Cutremur în fotbalul românesc! Încă o echipă este pe cale de dispariţie: „Am adus bani de acasă”
Cutremur în fotbalul românesc! Încă o echipă este pe cale de dispariţie: „Am adus bani de acasă”
Mircea Lucescu a ales! Cei trei
Mircea Lucescu a ales! Cei trei "tricolori" lăsaţi în afara lotului pentru partida cu naţionala din Kosovo + Ce numere…
Cum să cureți eficient caloriferele. Trucuri simple pentru a îndepărta praful și murdăria dintre elemenți
Cum să cureți eficient caloriferele. Trucuri simple pentru a îndepărta praful și murdăria dintre elemenți
Se ÎNCHID granițele în Europa, înainte de sărbători! Măsura INTRĂ în vigoare pe 9 decembrie 2024
Se ÎNCHID granițele în Europa, înainte de sărbători! Măsura INTRĂ în vigoare pe 9 decembrie 2024
BANCUL ZILEI. Ardeleanul: – Domnule doctor, m-o tot durut capul şi mi-o zis cineva că varza murată ar fi foarte bună…
BANCUL ZILEI. Ardeleanul: – Domnule doctor, m-o tot durut capul şi mi-o zis cineva că varza murată ar fi foarte…
Vremea 18 noiembrie - 16 decembrie 2024. Mai cald la început de săptămână, apoi răcire. Ninsori și viscol la munte
Vremea 18 noiembrie - 16 decembrie 2024. Mai cald la început de săptămână, apoi răcire. Ninsori și viscol la munte
GENIUL matematician, forțat să se CASTREZE chimic pentru că...
GENIUL matematician, forțat să se CASTREZE chimic pentru că...
Apelul făcut de milionarul român de doar 28 de ani: Am foarte mare nevoie de voi
Apelul făcut de milionarul român de doar 28 de ani: Am foarte mare nevoie de voi
Adriana Bahmuțeanu, citată de DGASPC, după ce copiii ei au refuzat să părăsească vila lui Silviu Prigoană
Adriana Bahmuțeanu, citată de DGASPC, după ce copiii ei au refuzat să părăsească vila lui Silviu Prigoană
Cerere nebună în căsătorie pentru Teo Trandafir: „Mi-a pus banii pe piept. Erau atât de grei!”
Cerere nebună în căsătorie pentru Teo Trandafir: „Mi-a pus banii pe piept. Erau atât de grei!”
A fost salvată pe geam din calea flăcărilor! O bâtrână din Capitală, scoasă de pompieri din apartamentul cuprins de foc
A fost salvată pe geam din calea flăcărilor! O bâtrână din Capitală, scoasă de pompieri din apartamentul cuprins de foc
Încă o tragedie în familia lui Silviu Prigoană! A făcut AVC după ce omul de afaceri a murit
Încă o tragedie în familia lui Silviu Prigoană! A făcut AVC după ce omul de afaceri a murit
Tastatura ce schimbă jocul în materie de personalizare
Tastatura ce schimbă jocul în materie de personalizare
FRF, reguli de conduită pentru spectatori la meciul România-Kosovo: Scandările cu conţinut xenofob, rasist, naţionalist, interzise
FRF, reguli de conduită pentru spectatori la meciul România-Kosovo: Scandările cu conţinut xenofob, rasist, naţionalist, interzise
Un jurnalist britanic dă verdictul noului DUSTER 2024: Merită să-l cumperi?
Un jurnalist britanic dă verdictul noului DUSTER 2024: Merită să-l cumperi?
Adriana Bahmuțeanu spune că Mihaela Botezatu a sunat-o. Ce au vorbit femeile din viața lui Silviu Prigoană
Adriana Bahmuțeanu spune că Mihaela Botezatu a sunat-o. Ce au vorbit femeile din viața lui Silviu Prigoană
×