GIMNASTICĂ‚ Lotul masculin a schimbat sala de antrenamente cu relaxarea la înălțime.
Timp de o zi, băieții antrenați de Dan Grecu au exersat pe Vârful Furnica, la 2.000 de metri altitudine, săriturile, dar mai ales căzăturile.
Treziți dis-de-dimineață pentru a porni spre Sinaia, componenții lotului olimpic au luat cu asalt încă de la prima oră pârtia din apropierea Castelului Peleș. Urcarea cu telegondola nu le-a dat emoții prea mari, obișnuiți fiind cu exercițiile care le pun în mișcare adrenalina.
„Dacă și noi avem probleme cu înălțimea, atunci e grav. Păi aici e nimic față de cum este la sărituri, cum ești în timpul zborului”, explică unul dintre ei. După ce au exersat la cota 1.400 datul cu sania și au făcut cunoștință cu primele căzături, puși pe șotii și plini de energie, băieții și-au continuat drumul, 600 de metri mai sus.
„Abia ne-am încălzit, în plus am pornit cu gândul să facem febră musculară, să simțim cu adevărat urcușul muntelui”, mărturișește Marius Berbecar.
Hotărâți să încerce, în glumă, câteva elemente pe stratul gros de gheață, reprezentanții României la Jocurile Olimpice de la Beijing au dovedit reale calități de patinatori. Echilibristica lor însă a fost atent supravegheată de către antrenorul Dan Grecu, care abia a reușit să îi potolească.
La finalul unei zile pline, ultimele resurse s-au epuizat la întoarcere, când băieții au vizitat și Castelul Peleș. „Întotdeauna o ieșire în aer liber este benefică, după luni de stat în sală. Ne va motiva mai mult”, a concluzionat Daniel Popescu.
Spațiul mic din telegondolă nu le-a creat probleme lui Cosmin Popescu și Daniel Popescu (foto 3)
Băieții au făcut o plimbare prin grădina Castelului Peleș (foto 4)
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER