Specialistul la inele al echipei masculine de gimnastică, Robert StăÂnescu (25 de ani), a fost lăsat acasă, motivul invocat de stafful tehnic fiind acela că nu a confirmat la pregătire.
Echipa masculină de gimnastică a României testează astăzi (ora 12:30) aparatele din „Ahoy Arena”, în antrenamentul oficial pe podium al Mondialului de la Rotterdam. O repetiție cu emoții pentru o echipă (Drăgulescu, Koczi, Buidoșo, Bățagă, Bucur, Berbecar și Cotuna) în care nu se regăsește unul dintre gimnaștii cu experiență, Robert Stănescu (25 ani). „A fost decizia staffu-ului tehnic luată în urma unor verificări și a unor calcule care s-au făcut. Nu este vina nimănui că Robert s-a pregătit numai în ultimele două luni și că s-a prezentat cum s-a prezentat în ultimele concursuri. Cine nu și-ar dori cei mai buni gimnaști în lot?”, a declarat Mircea Apolzan, secretarul general al FRG
Robert, ce s-a întâmplat de fapt? Am fost anunțat după ultima verificare că nu fac parte din lotul pentru Mondiale. Până atunci nimeni nu mi-a reproșat nimic, nimeni nu mi-a spus că nu aș face față cerințelor lotului. Domnul Apolzan a explicat că în două luni de antrenamente nu ești total pregătit… În Canada, pe lângă recuperare mi-am continuat antrenamentele, la început mai ușor că încă aveam dureri. Nu poți să recuperezi în două săpămâni exercițiile de la inele, paralele sau cal cu mânere, vorbesc de aparatele la care antrenorii de la lot mi-au spus că voi concura la Mondiale. Sunt aparate tehnice, nu te poți juca cu ele.
Mulți dintre foștii tăi colegi s-au retras de la lot și nu au mai dorit să revină. Ce te-a determinat să te întorci? Am făcut-o pentru că îmi respect țara, antrenorii, care m-au format și care m-au educat în spiritul muncii și al responsabilitatii. Am venit conștient fiind că pot ajuta echipa țării mele fără să mă fac de râs și fără să-mi fac de râs nici țara.
Stafful tehnic a invocat probleme de sănătate… Nicio problemă de sănătate nu m-ar fi oprit să fac totul pentru echipă. Mici dureri au toți sportivii, nimic nu m-ar fi oprit să nu-i dezamăgesc pe cei care au avut încredere în mine și mă refer aici la conducerea federației, mai ales că doctorul Stoiciu mi-a spus că nu este niciun pericol și pot concura fără probleme.
Ce va urma pentru tine? Eu vreau sa-mi urmez visul si anume sa iau o medalie la aparatul pe care il iubesc atat de mult, inele. Dacă s-a înțeles greșit că acuz Federația pentru hotărârile luate de stafful tehnic, îmi pare rău. Puteam să ajut, dar dacă asta au hotărât, le respect decizia. Nu le doresc băieților decât mult succes.
Te-ai gândit să reprezinți o altă țară? E greu să iei o astfel de decizie, este o hotărâre grea care nu poate fi luată așa ușor, dar sunt conștient că dacă acum nu am fost văzut în echipă, la anul va fi cu mult mai greu.Ținând cont de faptul că soția mea și întreaga ei familie trăiesc în Canada, iar eu nu pot sta departe de ea atâta timp, mă voi întoarce acolo.
Ce formalități trebuie să faci? Nu știu ce formalități trebuie făcute în situația în care m-aș hotărî să concurez pentru Canada. Eu am vrut să concurez pentru România. Voi avea destul timp să mă gândesc la asta, este o hotărâre grea, dar nu cred că am ce face, am o familie și trebuie să fiu lângă ea. Antrenamentele le voi continua acolo.
În ultimul an au plecat de la lotul masculin: Răzvan Șelariu, Daniel Popescu, Cosmin Malița și Cosmin Popescu
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER