Adrian Vasile: „Dar oare care este nivelul nostru în comparație cu alți competitori?”. Continuă sau nu Linnea Torstensson încă un sezon cu CSM București? | INTERVIU

Adrian Vasile reactioneaza in meciul de handbal feminin dintre CSM Bucuresti si SCM Ramnicu Valcea, contand pentru Liga Florilor, disputat in Sala Ioan Kunst Ghermanescu-Polivalenta din Bucuresti, miercuri 11 martie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

În așteptarea unui anunț oficial despre data de start a sezonului, CSM București își continuă pregătirile fără meciuri de pregătire. Antrenorul Adrian Vasile recunoaște că această perioadă devine din ce în ce mai dificilă și nu a ascuns faptul că se acumulează frustrări atunci când din exterior vin informații precum faptul că adversarii din Liga Campionilor au început să joace.

Adrian Vasile este nerăbdător să primească „liber” la jocuri, pentru a vedea inclșusiv la ce nivel se află azi CSM București

Cu ocazia unui interviu acordat pentru ProSport, Adrian Vasile, antrenorul echipei CSM București, a vorbit despre situația de moment de la echipă, dar și despre Linnea Torstensson.

Linnea Torstensson nu revine asupra deciziei de se retrage din activitate. Foto: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES

Adi, cum a decurs această perioadă pentru echipa de handbal feminin CSM București?
Trecând de prima parte, care a fost precum bucuria copilului mic care abia așteaptă să se joace cu jucăria lui preferată, aș spune că sunt tare mulțumit de fete cum s-au pregătit. Deși a fost o perioadă lungă fără activitate și ai fi putut crede că o să lase urmări în pregătirea lor, din contră, au venit chiar la un nivel mult mai bun decât se reîntorceau până acum în timpul verii. Și asta a fost o mare bucurie pentru mine și de fapt pentru toată lumea să vadă nivelul de profesionalism pe care îl are fiecare. Începând de atunci, sigur că am încercat să planificăm pregătirea sperând că la un moment dat vom putea avea și niște meciuri amicale. Din păcate, până în momentul de față, nu am reușit să facem asta, așa că, să zicem, suntem într-o continuă adaptare a procesului de antrenament, în speranța că vom reveni la normalitate.

Apropo de chestia asta, care este sentimentul vostru atunci când vedeți că rivalele voastre din Liga Campionilor au început să joace, iar în România nu se poate acest lucru?
Este foarte greu după prima parte a perioadei de pregătire să nu te testezi împotriva altor echipe. La un moment dat, oricât de bine te-ai antrena, apare întrebarea: „Dar oare care este nivelul nostru în comparație cu alți competitori?” Și asta este singur foarte frustrant. Dar suntem într-o situație în care fiecare țară are propriile reguli și moduri de a gestiona această situație Covid-19. Din păcate, noi nu avem voie încă să facem meciuri amicale. Pe măsură ce trec săptămânile, devine din ce în ce mai apăsător.

Și totuși, nu este exclus ca pe 20 august să începeți jocurile oficiale, măcar în Cupa României…
Este o mare rază de speranță, pentru că astfel ne-am putea relua activitatea și din punct de vedere competițional. Sunt convins că sunt multe demersuri care se fac de către oficialități, astfel încât să ne redobândim rutina zilnică, știu că nu este ușor deloc. Dar mă bucură tare mult că la finalul lunii august am putea avea primele jocuri oficiale.

„Toate echipele care vor juca în cupele europene vor avea o dificultate de a participa la aceste turnee de sală”

Pentru Liga Florilor, federația a propus organizarea turului într-un turneu de sală sau mai multe. Cum ți se pare ideea?
Am văzut că era mai multe variante propuse. Una era organizarea unui turneu pe perioada a 45 de zile. Dar, cel puțin pentru mine, este destul de greu să văd posibil un astfel de turneu din mai multe puncte de vedere. Primul, înseamnă că Liga Campionilor nu se va mai putea desfășura și nicio altă competiție europeană. Apoi, să stai atât de mult cantonat și să ai un număr de meciuri atât de mare (n.r. – 15 jocuri) este destul de periculos. Dar varianta a doua, cu acea posibilitate de mai multe turnee, în care se dispută câteva meciuri, apoi există o pauză între ele, poate fi mai plauzibilă. Dar, la fel, trebuie văzut cum pot fi integrate acele turnee în calendarul competițional inclusiv cel internațional. Toate echipele care vor juca în cupele europene vor avea o dificultate de a participa la aceste turnee. Eu nu știu încă dacă s-a stabilit ceva în acest sens.

Anul trecut ați avut multe probleme medicale încă de la startul pregătirilor. Acum se antrenează toate fetele?
Toată lumea este bine, este un început tare bun de pregătire. Carmen a fost singura jucătoare care a avut niște recidive la tendonul din talpă, probleme medicale pe care le-a avut și în sezonul trecut, dar de o perioadă de timp și-a revenit, face antrenamente cu toată echipa. Noi suntem pregătiți, abia așteptăm să începem.

Presupun că ați făcut deja și teste…
Am făcut și teste Covid-19, nu am avut niciun caz pozitiv. Am făcut și teste fizice, dar că acestea nu le-am făcut de la începutul pregătirii. Apoi, prima săptămână de antrenamente a fost un test în sine, pentru noi să vedem la ce nivel sunt fetele, inclusiv pentru ele să observe cum este să te pregătești din nou după o pauză atât de lungă.

S-a schimbat ceva în statusul jucătoarei Linnea Torstensson (n.r. – handbalista din Suedia și-a anunțat retragerea din activitate în sezonul trecut)?
Din păcate, nu! Linnea a decis să se retragă din activitate, a avut o carieră foarte lungă și foarte frumoasă, sunt alte priorități acum în viața ei. O avem alături de noi, pentru că ea trăiește în România. Ne putem bucura de prezența ei din când în când, dar s-a retras de pe terenul de joc.

Publicat: 07 08. 2020, 16:47
Actualizat: 07 08. 2020, 16:50