Atât CSM București, cât și Vardar Skopje se află la al treilea antrenor în acest sezon, Per Johansson, respectiv Irina Poltoratskaya. Campioana României pare că și-a găsit tehnicianul ideal pentru această parte a sezonului, din moment ce între vestiar și antrenor s-a legat acea „chimie” absolut necesară în atingerea unor obiective, un tehnician care are charismă. Chiar și față de anul trecut, lucrurile în interior par mai așezate, este mai multă liniște, mai puțină încărcătură emoțională cu aspecte colaterale, totul este focusat pe realizarea unei noi performanțe de vârf.
„Nu este greu să fii antrenorul acestei echipe, dar le-am cerut fetelor să mă ajute la primul meci (n.r, partida tur cu Ferencvaros din sferturile de finală ale Ligii Campionilor). Încă nu aveam toate detaliile, dar au reacționat așa cum mă așteptam. S-a respectat planul, fetele m-au ajutat foarte mult. Unul din secretele aceste este echipe este comunicarea. Discutăm toate detaliile, absolut orice, iar la final decid”, ne-a relatat Per Johansson.
De aproximativ două săptămâni, Per Johansson vede în față doar Vardar Skopje, chiar dacă între timp a mai susținut un meci oficial în Liga Națională, cu Corona Brașov. Practic, imediat după tragerea la sorți, pentru antrenorul suedez a început și studiul adversarului. „În acest moment pot spune că sunt obosit de Vardar”, a glumit Per Johansson, care a continuat: „Am văzut deja multe meciuri, au schimbat câțiva antrenori, am vrut să văd ce modificări s-au făcut pe parcurs. Individual, Vardar are o echipă extraordinară. Cred că nicio altă formație nu are atâtea individualități de cel mai înalt nivel. Pentru fiecare post au câte două soluții foarte bune, iar în poartă trei handbaliste de valori apropiate”.
Când spui Vardar Skopje, singur toți ochii se îndreaptă în primul rând către Andrea Penezic, una din cele mai bune „trăgace” din lume, dar antrenorul suedez este de părere că altă handbalistă din respectiva echipă este și mai periculoasă, Alexandra Lacrabere!
În momentul în care CSM București a aflat că va înfrunta Vardar în semifinalele turneului Final 4, Per Johansson a fost foarte calm, după cum a mărturisit: „Pentru mine a fost OK, la fel și pentru fete. Cred că a fost foarte bine pentru ele, întrucât au amintiri plăcute de anul trecut, pot găsi câteva imagini frumoase de la respectiva întâlnire, ceea ce nu cred că Vardar va descoperi”. Antrenorul CSM București și-a propus la rândul lui să vadă acele imagini, „fotografii” din 2016, întrucât „aș putea alege câteva secrete din acel meci. Vreau să văd ce s-a întâmplat”.
Echipa campioană a României este cotată cu ultima șansă la câștigarea trofeului și în acest an, dar acest aspect poate fi fructificat ca un avantaj. „Vardar poate să fie favorită, nu contează. Și anul trecut au avut prima șansă, dar favoriții nu câștigă de fiecare dată”, a punctat Per Johansson, care așteaptă încrezător turneul Final 4: „Avem un plan solid de care trebuie să ne ținem. Ne-am pregătit bine în ultima perioadă și așteptăm meciul cu Vardar. Fetele sunt dedicate la antrenamente și sunt încrezător că putem realiza ceea ce ne-am propus”.
Per Johansson nu va fi cea mai „populară” persoană de la Budapesta, după partida retur dintre Ferencvaros și CSM București, dar speră că publicul va fi ceva mai prietenos. Înaintea prezenței la turneul Final 4, antrenorul s-a „încărcat” din acest punct de vedere cu partida Dinamo – FCSB, în urma căruia a rămas plăcut impresionat. „Vom avea în tribune și 1.500 de fani români și cred că va fi o atmosferă bună pentru noi. Când joci într-o altă țară și reușești să aduci în tribune 1.500 de fani este minunat”, a precizat Johansson.
CSM București ajunge la Budapesta în cursul zilei de azi, cu o zi mai devreme decât începerea oficială a evenimentului. Per Johasson are la dispoziție toate jucătoarele, mai puțin fetele accidentate de mai multă vreme, Cristina Vărzaru, Line Jorgensen și Cristina Nan, care vor fi însă alături de echipă.
Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?
.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER