ANALIZA „la sânge” a echipei CSM București, după umilința din Ungaria! Drumul de la ”Killer instinct” în 2016, la o formație cu „pianiști” + șansele de redresare în Liga Campionilor

Redactor:
Marius Hutu
ANALIZA „la sânge” a echipei CSM București, după umilința din Ungaria! Drumul de la ”Killer instinct” în 2016, la o formație cu „pianiști” + șansele de redresare în Liga Campionilor
Meciul de handbal feminin dinte CSM Bucuresti (echipament albastru) si HC Zalau din etapa a XIV- a a Ligii Nationale, dusputat la Sala Polivalenta din Bucuresti, duminica, 19 ianuarie 2019. EDUARD VINATORU/ MEDIAFAX FOTO
  • Publicat:
  • Actualizat:

CSM București a suferit în weekend cea mai dură înfrângere de când joacă în Liga Campionilor, scor 23-33 cu FTC Rail Cargo. A fost un eșec pe toate planurile, nu a funcționat nimic. „Tigroaicele” au jucat execrabil, fiind conduse chiar și la 14 goluri diferență pe parcurs! În urma acestui rezultat, echipa Primăriei Capitalei a ajuns pe ultimul loc în Grupa 1 principală. La startul sezonului, CSM București a plecat la drum cu obiectivul de a ajunge în Final Four după un alt an competițional dezamăgitor, dar după tot ce a arătat în ultima vreme nu mai există nici certitudinea că echipa se poate califica în sferturile de finală.

Până la partida cu FTC Rail Cargo, cea mai grea înfrângerea a echipei CSM București în Liga Campionilor a fost înregistrată tot în Ungaria, cu Gyor (scor 27-36), de asemenea la startul grupelor principale, în sezonul 2018-2019.

NU A FOST ACCIDENT CU FERENCVAROS

Înfrângerea cu Ferencvaros poate fi explicată prin câteva lucruri. În primul rând, nu se mai poate spune că a fost vorba de un accident! Să nu uităm, în noiembrie, în ultimele două jocuri din prima fază a competiției, CSM București a pierdut cu Esbjerg în „Polivalentă” cu 25-21, iar apoi a cedat la Rostov cu 23-22, după o altă primă repriză în care nu a „existat” (14-7). Iar evoluțiile din aceste două jocuri au fost într-o totală contradicție cu ce a arătat în tur cu Esbjerg (meci câștigat în Dnemarca cu 24-22, după ce a condus și cu 6 goluri) și Rostov (23-23 în ”Polivalentă”, după un joc în care diferența a fost strânsă tot jocul). Așadar, avertismentele au existat încă din toamna trecută.

ARGUMENTUL CĂ NU AU FOST PLĂTITE, NU STĂ ÎN PICIOARE

În foarte multe comentarii de după meci s-a spus că prestația din capitala Ungariei este și o consecință a situației financiare din ultima vreme, a faptului că jucătoarele sunt neplătite. Un argument care nu stă în picioare. Cu câteva zile înainte de a pleca în Budapesta, jucătoarele și-au mai primit câte un salariu, astfel că au rămas doar cu două luni de restanță. Mai mult, toată echipa a avut joi o ședință cu membrii Consiliului de Administrație, cu viceprimarul, sportivele fiind asigurate că vor ajunge la zero cât de curând.

Bineînțeles, nu este o situație normală ca sportivii să nu fie plătiți la timp, dar în același timp, două luni de restanțe financiare nu este chiar o situație atât de dramatică. Au mai fost situații în istoria de participare a echipei în Liga Campionilor când sportivele nu au fost plătite pe parcursul mai multor luni, dar echipa nu a jucat niciodată atât de prost.

Apoi, Vardar Skopje a câștigat Liga Campionilor la handbal masculin, unde concurența este mult mai puternică, în condițiile în care jucătorii aveau restanțe de 8-10 luni. Sportivii și-au respectat blazonul până la capăt.

TREI EXPLICAȚII REALE

Așadar, este ușor să dai vina pe partea financiară, dar lucrurile sunt mult mai profunde și de această dată problema pare a fi chiar în echipă. CSM București nu a avut idei de joc, nu a avut practic nimic. Senzația după acest meci, dar și după alte jocuri disputate pe parcursul acestui sezon este că jucătoarele nu au foame de rezultate. Cel puțin nu arată asta pe teren. Diferența în partida FTC – CSM a fost făcută de la bun început de atitudine. Formația maghiară a avut răutate în teren, în sensul bun al cuvântului, a fost foarte motivată, în timp ce formația din Capitală a fost moale, a jucat modest, fără nicio tragere de inimă. Ar fi trei direcții prin care ar putea fi explicată situația în care a ajuns CSM în Budapesta:

Relațiile interumane între jucătoare nu par grozave în această perioadă, din contră. Nu trebuie să fii neapărat prieten cu cineva pentru ca lucrurile să funcționeze, dar o unitate de echipă, de grup, o stare de spirit ar trebui să existe pentru a fi obținute anumite obiective. Cel puțin pentru a ajunge la cele mai bune rezultate, acest lucru este esențial. Din afară se resimte o evidentă lipsă de comunicare, iar această problemă ar trebui rezolvată chiar de liderii vestiarului, Cristina Neagu, Andrea Lekic, Linnea Torstensson.

CSM București dă senzația că este o echipă cu prea mulți pianiști, care distorsonează concertul. În schimb, îi cam lipsește oamenii care „cară pianul”, în termeni populari. Tradus în evoluția echipei, trupa lui Adrian Vasile a arătat că are 1-2 viteze în minus (atenție, nu numai la jocul cu Ferencvaros, ci și cu Esbjerg și Rostov). Vorbind însă strict de pretația din capitala Ungariei, CSM București a fost extrem de lentă comparativ cu zburdălnicia gazdelor.

EDUARD VINATORU/ MEDIAFAX FOTO

Deși are foarte multe jucătoare de top în lot, trebuie să spunem și lucrurilor pe nume, CSM București are și un număr semnificativ de jucătoare uzate. Elizabeth Omoregie și Denisa Dedu poate că sunt singurele handbaliste de valoare certă transferate în ultimii ani de club, cu potențial de a progresa și mai mult în anii care vor veni. În rest, în general, au fost aduse handbaliste care și-au atins potențialul maxim. Singur, din partea acestei ultime categorii ar trebui să vină o confirmare a valorii, dar până acum CSM nu a arătat a echipă cu pretenții de Final Four. Iar dacă vrea să meargă acum pe continuitate, oare ce perspective sunt cu această echipă și pentru sezonul următor?

CSM BUCUREȘTI NU MAI IMPUNE RESPECT, IAR ÎNTR-O ZI PROASTĂ PIERDE MECIURI

CSM București are azi staruri în lot, dar nu și o echipă în adevăratul sens al cuvântul. Iar vicecampioana României trebuie să aibă o reacție imediată, având în vedere că a intrat într-o săptămână decisivă, deplasarea din campionat cu Gloria Buzău și mai ales partida din Liga Campionilor cu Metz (duminică, orz 15:30, în Sala Polivalentă).

„Tigroaicele” sunt forțate să-și descopere rapid instinctul de killer, cu care a și câștigat Liga Campionilor în 2016, pentru că azi s-au transformat într-o echipă care nu mai sperie, o formație care nu mai impune respect. Iar într-o zi proastă, ajunge să piardă meciuri.

În Liga Campionilor, calculele rămân deocamdată neschimbate pentru a pătrunde în sferturile de finală, adică trupa lui Adrian Vasile să obțină trei victorii acasă plus unul în deplasare. Doar că acum, CSM este obligată să puncteze la Vipers și / sau Metz, echipe mai bune decât Ferencvaros. Deocamdată trebuie să arate că poate și mai ales să învingă Metz în București!

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cuplul BOMBĂ al finalului de an! Vedeta PRO TV s-a combinat cu un coleg
Cuplul BOMBĂ al finalului de an! Vedeta PRO TV s-a combinat cu un coleg
E scandal după ”lupta secolului”, Fury – Usyk! ”O mizerie absolută!”
E scandal după ”lupta secolului”, Fury – Usyk! ”O mizerie absolută!”
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar 5 kilometri până ajungea acasă?! Nu el ar fi trebuit să fie la volanul mașinii în noaptea tragediei
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar…
Horațiu Moldovan, spre Serie A! Serie impresionantă a lui Sassuolo, care defilează cu românul în poartă
Horațiu Moldovan, spre Serie A! Serie impresionantă a lui Sassuolo, care defilează cu românul în poartă
Andrei Ivan şi-ar putea face bagajele şi ar putea pleca de la Universitatea Craiova! Clubul cu care poate semna în această iarnă
Andrei Ivan şi-ar putea face bagajele şi ar putea pleca de la Universitatea Craiova! Clubul cu care poate semna în…
Gâlcă a câştigat din nou cu Craiova, dar a recunoscut:
Gâlcă a câştigat din nou cu Craiova, dar a recunoscut: "Presiunea rămâne. Există posibilitatea de a nu rămâne"
Singurul fruct care înlocuiește băuturile energizante. Se găsește în toate magazinele din România și 1 kg costă 7 lei
Singurul fruct care înlocuiește băuturile energizante. Se găsește în toate magazinele din România și 1 kg costă 7 lei
Scandal monstru după ce Aura Șova a câștigat Vocea României 2024. Acuzațiile dure au bombardat internetul: “Să vă fie rușine!”
Scandal monstru după ce Aura Șova a câștigat Vocea României 2024. Acuzațiile dure au bombardat internetul: “Să vă fie rușine!”
BANCUL ZILEI. Gigi Becali prinde pestisorul de aur:  - Sunt ăla cu 3 dorințe!
BANCUL ZILEI. Gigi Becali prinde pestisorul de aur: - Sunt ăla cu 3 dorințe!
Reacţia unui turist grec, venit la schi în
Reacţia unui turist grec, venit la schi în "satul lui Moş Crăciun" din România. Cât costă un skipass pentru o…
DOVADA că extratereștrii au venit pe Pământ! Tehnologia lăsată în urmă
DOVADA că extratereștrii au venit pe Pământ! Tehnologia lăsată în urmă
Neica nimeni, care nu au făcut nimic! Aruncă cu lături Diana Şucu, reacţie vehementă după ce soţul său a cumpărat Genoa
Neica nimeni, care nu au făcut nimic! Aruncă cu lături Diana Şucu, reacţie vehementă după ce soţul său a cumpărat…
Joe Biden, președinte doar pe hârtie: dormea tot timpul și delega totul. Cine trăgea de fapt sforile la Casa Albă?
Joe Biden, președinte doar pe hârtie: dormea tot timpul și delega totul. Cine trăgea de fapt sforile la Casa Albă?
Călin Georgescu aruncă bomba: Ascunde o capcană! A existat un preț.
Călin Georgescu aruncă bomba: Ascunde o capcană! A existat un preț.
VIDEO Postarea șocantă a medicului psihiatru de 50 de ani care a produs măcelul de la târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania
VIDEO Postarea șocantă a medicului psihiatru de 50 de ani care a produs măcelul de la târgul de Crăciun din…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Cele mai bune jocuri ale anului 2024
Cele mai bune jocuri ale anului 2024
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea…
TOP 5 decorațiuni auto care te lasă fără talon. Mare grijă de montezi pe mașină
TOP 5 decorațiuni auto care te lasă fără talon. Mare grijă de montezi pe mașină
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a…
×