Staff-ul naționalei feminine va trage linie peste câteva zile în privința lotului care va face deplasarea la Campionatul Mondial de la Kumamoto (Japonia), programat în perioada 30 noiembrie – 15 decembrie. Cele mai mult fete din lotul de „28” au avut la sfârșitul săptămânii meciuri importante în Liga Campionilor sau în Liga Națională.
Cristina Neagu a revenit pe teren după 326 de zile de pauză, iar vestea vine cum nu se poate mai bine și pentru selecționerul Tomas Ryde, mai ales că jucătoarea a evoluat și la o intensitate destul de bună, a avut practic „nerv” în evoluție și nu a pierdut deloc din tăria șutului. S-a adeverit încă o dată că Neagu poate să stea și 5 ani, dar atunci când pune mâna pe minge, se vede imediat.
Poarta a fost compartimentul care a mers la superlativ în weekend, atât Yuliya Dumanska, cât și Denisa Dedu având evoluții solide în jocurile cu Buducnost, respectiv Lublin în Liga Campionilor. Crina Pintea și Cristina Laslo au fost alte handbaliste care s-au remarcat la finalul săptămânii trecute, fiind într-o formă sportivă foarte bună.
ProSport vă prezintă o radiografie a evoluțiilor jucătoarelor din lotul lărgit al României pentru Campionatul Mondial.
Meciurile reper au fost:
Liga Campionilor: Vâlcea – Buducnost 20-21, Lublin – CSM București 19-28
Liga Națională: AHCM Slobozia – Gloria Buzău 23-24, Minaur Baia Mare – Corona Brașov 27-27, CSM Slatina – Rapid București 26-17, Măgura Cisnădie – SCM Craiova 22-19, Dunărea Brăila – Gloria Bistrița 23-25 (toate meciurile au fost în cadrul etapei a 9-a)
POARTĂ
Denisa Dedu (CSM București). După câteva zile în care a fost răcită, Denisa Dedu a revenit în poarta echipei CSM București. După o apariție la 7 metri în prima repriză, portarul a început în teren în partea secundă și a stat în teren până spre minutul 55. Cele mai multe goluri le-a primit pe contraatac. Denisa Dedu a avut o prestație excelentă, terminând meciul cu 53%!
Yuliya Dumanska (SCM Rm. Vâlcea). A fost una dintre cele mai bune jucătoare ale campioanei României în partida cu Buducnost. A evoluat aproape tot meciul, iar în repriza secundă și-a ajutat echipa să treacă în avantaj. În partea secundă, cea mai fierbinte a jocului, Yuliya a avut procentaj de 42,8%. Tot pe acolo a fost și procentajul final – 42%.
Diana Ciucă (ambele SCM Rm. Vâlcea). A intrat doar la două aruncări de la 7 metri. Nu a reușit să o ghicească pe Jovanka Radicevic. Singurul șapte metri apărat de Vâlcea a avut-o în prim-plan tot pe Dumanska.
Daciana Hosu (Corona Brașov). A început meciul ca titulară, dar pe parcurs a fost schimbată cu Tymoshenkova.
EXTREME STÂNGA
Cristina Florica (SCM Rm. Vâlcea). A evoluat aproape tot meciul, mai puțin în perioada în care a fost eliminată. În atac a fructificat una din cele două acțiuni, dar randamentul ei a fost la un nivel bun în apărare, unde a închis de cele mai multe ori culoarele în intermediar stânga.
Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău). A avut 10 șanse de a arunca la poartă în partida cu Slobozia și a marcat de 7 ori – 70%. Un gol a venit din aruncare de la 7 metri. A încris practic 29,1% din golurile echipei.
Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița). A contribuit la o victorie importantă a echipei sale la Brăila, cu 4 goluri din 6 acțiuni.
Alina Czeczi (Dunărea Brăila). A vrut mult, dar a realizat puțin cu Gloria Bistrița: 4 goluri din 10 aruncări.
INTERI STÂNGA
Cristina Neagu (CSM București). A jucat primele 24 de minute din 2019, iar influența ei în joc a fost vizibilă. Pe lângă cele 4 goluri din 7 aruncări (un gol și o ratare de la 7 metri), Cristina a oferit și câteva pase decisive. Viziunea de joc a interului stânga este la fel de importantă ca și reușitele personale, pentru că a însemnat alte câteva goluri pentru Grbic, Cvijic și Pintea.
Gabriela Perianu (CSM București). A început pe banca de rezerve, dar a avut apariții în ambele reprize. A avut două aruncări la poartă, dar nu a reușit să marcheze. Gabriela arată că și-a pierdut din forță. Apărarea pare a fi un compartiment unde poate să ajute mult mai mult.
Sorina Tîrcă (Corona Brașov). A început ca titulară în Baia Mare, a și deschis scorul cu o aruncare caracteristică de la distanță. De regulă, a jucat în atac. A terminat partida cu 5 goluri din 9 aruncări (două de la 7 metri).
Bianca Bazaliu (Corona Brașov). A început partida din Baia Mare în centrul apărării, schimbând-o pe Sorina Tîrcă între cele două faze de atac. Pe parcurs a intrat și în atac, unde a marcat 4 goluri din 6 aruncări.
CENTRI
Eliza Buceschi (Corona Brașov). A intrat foarte puțin, doar la două acțiuni de atac, deși nu are probleme de sănătate. Nu a avut timp să se remarce.
Laura Pristaviță (Gloria Bistrița). Coordonatorul de joc a marcat 4 goluri din 8 acțiuni. A evoluat și în apărare, fiind una dintre jucătoarele de bază ale formației lui Horațiu Pașca, care a obținut la Brăila probabil cel mai important succes al sezonului.
Mădălina Zamfirescu (SCM Rm. Vâlcea). A jucat în faza de apărare la Vâlcea, fiind în teren la începutul partidei.
Elena Dache (Dunărea Brăila). A marcat 5 goluri din 6 acțiuni, având și câteva pase decisive. Nu a mai avut reușite după minutul 40.
INTERI DREAPTA
Cristina Laslo (Corona Brașov). A avut o evoluție destul de completă la Brașov, atac – apărare. A jucat în centru în atac și intermediar dreapta în apărare. A marcat și 5 goluri din 8 acțiuni.
Daria Bucur (ambele Corona Brașov). A evoluat aproape tot meciul în ambele faze la meciul cu Minaur. A marcat 2 goluri din 3 aruncări.
Patricia Vizitiu (SCM Craiova). Nu și-a putut ajuta echipa să evite înfrângerea la Cisnădie, având cel mai slab procentaj dintre interii care și-au asumat constant aruncarea la poartă, 3 goluri din 11 șuturi.
Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare). A jucat doar faza de apărare cu Corona Brașov.
EXTREME DREAPTA
Laura Moisă (CSM București). A jucat aproape tot meciul la Lublin. A scos un 7 metri și a transformat în gol 2 din cele 4 aruncări.
Aneta Udriștioiu (Dunărea Brăila). A fost o jucătoare de bază în echipa lui Aurelian Roșca, marcând 5 goluri din 6 aruncări.
Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare). A făcut entorsă chiar la piciorul de bătaie, la al doilea atac al meciului cu Corona. A revenit în partea secundă, dar accidentarea din prima repriză a împiedicat-o să-și facă jocul obișnuit: 1 gol din 3 aruncări.
Andra Moroianu (Gloria Bistrița). Nu a fost pe foaia de joc la partida cu Brăila
PIVOȚI
Crina Pintea (CSM București). A fost una dintre cele mai bune jucătoare ale naționalei la finalul săptămânii. A avut o evoluție cu 7 goluri din 7 acțiuni. Patru goluri au fost marcate pe contraatac și faza a doua! Evident, este unul dintre pilonii naționalei de azi, alături de poartă și Cristina Neagu.
Raluca Băcăoanu (SCM Rm. Vâlcea). Nu a jucat, fiind accidentată.
Lorena Ostase (CSM Slatina). A fost printre cele mai bune jucătoAre în victoria cu Rapid. Pivotul a marcat 5 goluri.
Dana Abed-Kader (HC Zalău). Nu a jucat, echipa de club având liber la finalul săptămânii.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER