Antrenorul Kim Rasmussen a introdus-o în teren pe jucătoarea de 18 ani încă de la jumătatea primei reprize, iar așteptările sale au fost confirmate imediat prin câteva reușite. Bianca Bazaliu a evoluat pe parcursul ambelor reprize inclusiv în apărare, a jucat însumat aproximativ 20-25 de minute și a terminat partida cu 3 goluri. A fost pentru prima dată în ultima vreme când cel mai bun inter stânga din lume la categoria sub 18 ani (2014) a jucat mai mult. De obicei ea era introdusă uneori pe finalurile de meciuri. Bazaliu dispune de un potențial imens și este percepută ca o mare promisiune pentru handbalul românesc.
Pentru antrenorul danez focusul este deja partida cu Gyor, de la sfârșitul acestei săptămâni, poate decisiv pentru CSM București de a ocupa locul 2 în Grupa 2 a Ligii Campionilor. Cele două formații ocupă locurile 2-3 și sunt despărțite de 2 puncte, avantajul fiind al formației maghiare. Kim Rasmussen nu privește însă partida ca pe una decisivă, având o altă teorie în abordarea acesteia: „Eu nu mă uit la clasament, ci mă interesează doar să câștig fiecare meci. Facem parte dintr-o grupă foarte dificilă, iar cel mai important aspect este ca la final să ne regăsim între formațiile care se califică în sferturi, să rămânem în cărți pentru Final 4”.
Meciurile de acest tip îi plac și îl provoacă pe Kim Rasmussen, chiar dacă la start echipa pe care o antrenează este cotată cu șansa a doua. De altfel, danezul este un specialist în a răsturna pronosticuri, situație demonstrată pe banca tehnică a Poloniei, cu care s-a calificat în două rânduri consecutiv în semifinalele Campionatului Mondial. În 2013, Polonia cu antrenorul danez a eliminat România și Franța, iar în 2015, Ungaria, care a avut în componență și 6 handbaliste de la Gyor, și Rusia.
De remarcat faptul că la sfârșitul acestei săptămâni vom avea parte de o dublă partidă între reprezentantele Ungariei și României. Vineri, HCM Baia Mare va primi pe teren propriu vizita echipei Ferencvaros (ora 20:00), într-un meci din Grupa 1, iar sâmbătă Gyor și CSM București se vor întâlni în Grupa 2. Având în vedere mizele acesto partide se poate spune că rivalitatea sportivă româno-maghiară la cel mai înalt nivel în handbalul feminin se reia după o pauză de 2-3 de ani de la dispariția Oltchim. Pentru câțiva ani la rând, disputele Oltchim – Gyor au fost deliciul suporterilor din cele două țări.
Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER