Au pierdut pe mâna lor. CSM București n-a avut vreo șansă în fața lui Gyor, echipa antrenată de selecționerul României. Cu Neagu în zi slabă și o defensivă adormită, trupa lui Johansson nu putea emite pretenții. Așa am trăit meciul

CSM – Gyor 20-26

Min.60 Meciul se termină. CSM București ratează calificarea în finala Final Four-ului Ligii Campionilor, scor 20-26 cu Gyor, la finele unei partide în care campioana României a făcut un meci mediocru în toate compartimentele. Ambros Martin, antrenorul unguroaicelor și selecționer al României a pregătit perfect tehnico-tactic partida și a dat mesaje clare pentru a fi anihilate jucătoarele cheie ale CSM-ului. Poarta nu ne-a ajutat, prin defensivă s-a trecut ca prin brânză.

Min.59 20-26 Oana Manea marchează a patra oară din patru aruncări

Min.58 18-23 Înscrie și nemțoaica Anja Althaus, nicio șansă pentru campioana României să mai răstoarne scorul. Joc palid, defensivă moartă

Min.53 18-22 Groot pătrunde printre lateral și intermediar și punctează lejer. Revine Neagu cu o aruncare în vinclu. Fără idei de joc, elevele lui Johansson joacă la întâmplare, nimeni nu-și mai asumă să ia o acțiune pe cont propriu.

Min.51 17-20 Înscriem în inferioritate numerică prin Amanda Kurtovic. Extrema înscrie după o secetă de 11 minute!

Min.48 Per Johansson solicită TIME OUT. „Respectați sistemul când jucați 6 la 6!”, cere suedezul. Se păstreazșă diferența de trei goluri după ce Hagman și Line Jorgensen irosesc două ocazii bune de a reduce din diferență.

Min.45 16-17 Groot o învinge pe Grubisic, jocul cu pivotul suferă la CSM. Baza rămâne în inventivitatea lui Gullden și forța de pătrundere a Cristinei Neagu. Amorim mărește diferența, 18-16.

Min.43 16-16 Pentru prima dată în meci, elevele lui Johansson egalează! Amanda Kurtovic aruncă fără speranțe pentru portarul lui Gyor și ajunge la trei reușite din cinci tentative.

Min.40 14-15 Fără Amorim pe teren, Gyor caută în van soluții, apărărea CSM-ului devine mai sigură. Neagu înscrie, medicii unguri o consultă pe jucătoarea din Brazilia. Ratăm egalarea după ce Jorgensen tratează superficial o fază simplă.

Min. 35 13-15 Mehmedovic punctează dintr-un unghi imposibil, Amorim se accidentează

Min.33 12-14 Line Jorgensen marchează elegant de pe extremă, dar Gorbicz nu ratează, 4 gorluri din 5 aruncări. Marchează clasic Cristina Neagu. Defensiva noastră devine mai compactă, unguroaicele duc jocul spre pasiv.

Min.31 A început repriza a doua. Linia de 9 m a bucureștencelor e formată din Jorgensen, Gullden și Neagu. Se face 13 -10, după golul olandezei Broch


După un început greoi – au marcat primul gol în minutul 11 -, bucureștencele au intrat în meci pe fondul unui joc colectiv. Anihilată, Cristina Neagu a punctat doar de trei ori din opt tentative, din cauza unei apărări ermetice a unguroaicelor. Gorbicz apare în extrema stângă când e nevoie, Amorim forțează pătrunderile cu știință, iar Oftedal mizează pe un repertoriu vast de aruncări. Poarta nu ne-a ajutat, extremele au fost statice. CSM a încercat sistematic să spargă blocul defensiv al lui Ambros Martin mai ales prin intermediar și lateral, însă gazdele au menținut un avans de două goluri la pauză. Nora Mork e trecută pe foaia de joc, însă nu a fost trimisă pe parchet de antrenorul spaniol.

Min. 26 9-11 Neagu înscrie din 7 m, dar construcție e tot defectuoasă. Amorom o execută cu stil pe Grubisic. Rămasă singură, Niombla ratează egalarea, la 11, în minutul 28.

Min.21 6-9 Oftedal aruncă de pe primul pas, înșelător, și urcă din nou avansul la trei lungimi. Poarta nu le ajută pe Tigroaice, defensiva campioanei României e fragilă. Gullden înscrie și ea. Grubisic intră în locul Paulei Ungureanu 

Min.19 6-8 Mobilă și inventivă, Oana Manea stă ca un ghimpe în coasta maghairelor. Provoacă o eliminare și înscrie după un dialog cu Cristina Neagu.

Min.16 5-8 Manea ia prim-planul și o execută pe Grimsbo, dar Gorbicz face șah-mat apărarea lui Per Johansson. Se joacă cu garda jos, Neagu își arată forța impresionantă a brațului, dar unguroaicele nu stau pe gânduri și profită de bulevardul din extrema dreaptă.

Min.14 3-5 Atacul pozițional al bucureștencelor e citit de unguroaice care nu lasă nicio breșă în mecanismul lor defensiv. Neagu nu paote aduce varietate, dar înscrie Mehmedovic după o aruncare întoarsă a lui Jorgensen.

Min.13 2-5 Mehmedovic înscrie ușor la capătul unui contratac fulger, dar gazdele mențin ecartul prin golul reușit de Groot

Min.11 1-4 Cristina Neagu ne scapă de fantasma celor 10 minute fără gol, dar Gorbicz menține diferența după ce face harcea-parcea defensiva bucureștencelor.

Min.7 0-3 Anita Gorbicz nu o iartă pe Paula Ungureanu. Maghiarele mizează pe o defensivă agresivă, cu un joc la limita regulamentului la Cristina Neagu. Suferim la jocul cu pivotul, extremele sunt inexistente. Avem noroc, Gorbicz irosește o lovitură de la 7 m. Jucăm cu doi pivoți

Min.5 Eva Kiss o hipnotizează pe Gullden, suedeza aruncă în transversală de la 7 m

Min.3 0-2 Tigroaicele nu găsesc culoare libere, Paula Ungureanu îi ia prim planul unei adversare după o minge bâlbăită, dar tot unguroaicele înscriu printr-o aruncare la semi-înălțime a norvegiencei Oftedal

Min.1 0-1 Fosta voleibalistă, Edoarda Amorim, aruncă devastator și Gyor punctează. Kurotvic – Gullden – Neagu e linia de 9 metri a CSM-ului, pe pozițional

16:15 Începe meciul. Va fi și un duel de la distanță între Paula Ungureanu și Grimsbo.

16:00 Foaia de joc a meciului CSM – Gyor. Nora Mork a fost trecută pe foaia de joc, deși se află în recuperare după o accidentare gravă

15:45 Tomori și Mork lipsesc din lotul lui Ambros Martin. „Vor încerca să se apere foarte bine și vor pleca foarte repede pe contratac. Se bor baza pe jocul cu pivotul și pe pătrunderile celor doi centri”, a spus la Digi, Costică Buceschi. „Se califică cine va avea o apărare mai bună”, a spus Steuța Luca, în timp ce Simona Spiridon, fost pivot al naționalei României dar și al reprezentativei Austriei a subliniat că „și aportul portarilor va fi decisiv”. Simona Spiridon ocupă funcția de antrenor federal la forul austriac.

15:40 Corespondentul ProSport, Marius Huțu, ne teleportează în sala din Budapesta. Vacarm de nedescris în așteptarea celor două partide. A doua semifinală e Vardar – Rostov Don .

15:35 ‘Mă bucur că fanii care au susținut aseară echipa SCM Craiova au venit cu mașinile personale, pe parcursul nopții, aici, în Budapesta. Asta înseamnă să iubești handbalul”, a spus, la Digi, fosta mare handbalistă, Steluța Luca. „Știu că bilete au mai fost, deci cine a vrut să vină a avut de unde să-și procure”, a completat Bogdan Vasiliu, președintele secției de handbal de la CSM.

15:30 Așa arată în detaliu scaunele din superba arenă din Budapesta. România face parte din altă lume la capitolul săli polivalente. Suntem cu ani lumină în urmă, iar apariția unei săli moderne în București nu va fi prinsă nici de nepoții nepoților noștri.

15:20 „Sunt convinsă cu Gorbicz va apărea și la linia de 9 metri. Când avem o echipă cu o constelație de vedete precum Gyor, uităm să privim și spre extreme, cred că și de acolo va veni pericolul. Gyor are cel mai bun pivot al Europei, deși Cvijic este câștigtoarea Ligii Campionuilor”, a spus Cristina Vărzaru, la Digisport. Fosta extremă dreaptă a câștigat de 4 ori Liga Campionilor (2006, 2009, 2010, 2016). Anita Gorbicz joacă de câțiva ani pe postul de extremă stânga, deși ea a cunoscut consacrarea pe postul de centru.

15:15 Totul este pus la punct în sala Papp Laszlo din Budapesta. Fanii și-au achiziționat bilete încă de luna trecută, așa că sala va fi full. În arenă sunt peste 2.500 de suporteri români. Și veniți din București, dar și români care locuiesc în Ungaria

Well here we GO! The fans have started entering the Papp László Budapest Arena for the 1st semi-final of the Women”s #ehffinal4! First game @audietokc_gyor vs #CSMBucuresti throws off at 15:15 on https://t.co/IxekV9aMF3 pic.twitter.com/aIesfhyBNW


CSM București abordează semifinala cu Gyor (sâmbătă, ora 16:15) în Liga Campionilor, având un lot cu foarte multă experiență. Nu mai puțin de 9 jucătoare din lot, adică 50%, au câștigat deja trofeul. Printre aceste jucătoare se numără și Iulia Curea, extrema stângă cu 10 ani de meciuri în spate la cel mai înalt nivel, multe și împotriva campioanei Ungariei.

În ciuda experienței, Iulia Curea are emoții înaintea jocului de sâmbătă. „Avem emoții, dar constructive. Nu ne facem griji, doar abia așteptăm meciul! Simțim presiunea și așteptăm ora jocului să intrăm practic în acțiune”, a declarat extrema stângă.

Handbalista echipei nu ia în calcul decât un singur pronostic, victoria, nu este îngrijorată din cauza parcursului din ultimele luni și a anunțat fanii că vor vedea la lucru o echipă foarte motivată: „Cred că ultimele trei sezoane a fost cu suișuri și coborâșuri, nu numai acesta. Ne așteptăm la un meci extrem de greu, în care noi vom face orice ne stă în putință să câștigăm. Atunci când faci orice și dacă să spunem ai pierde, ești satisfăcut, da, te-au bătut pentru că au fost mai bune. Dar dacă noi vom da totul și vom fi foarte bune, eu nu cred că au cum să ne bată. Suntem extra-motivate. O parte dintre jucătoare vor pleca din sezonul următor, dar noi am vorbit între noi și am spus, haideți să luăm ce putem acum! Acum e timpul, nu la anul, nu peste nu știu câte zile. Sâmbătă e primul meci cu Gyor și trebuie câștigat pentru a juca duminică finala mare”.

Iulia Curea o va avea ca adversară directă în principal pe Bernadette Bodi, cu care are un istoric de aproximativ 10 ani, din întâlnirile Oltchim – Gyor și CSM – Gyor. Adversara directă nu îi dă însă fiori. „Nu mi-e frică de Gyor, mi-e mai frică de noi. Atunci când noi am dat totul și am fost conectate, ați văzut ce s-a întâmplat acasă cu Metz”, a susținut Iulia Curea.

  • Dacă am ajuns în Final Four printre titani înseamnă că suntem între cele mai bune echipe din lume și trebuie să ne mândrim cu asta”, Iulia Curea, extremă stânga CSM București
  • „Nu mă gândesc decât la victorie cu Gyor, altceva nu trebuie să-mi treacă prin cap”, Iulia Curea, extremă stânga CSM București

Cristina Neagu, Iulia Curea, Oana Manea, Isabelle Gullden, Jenela Grubisic, Majda Mehmedovic, Alina Iordache, Bianca Bazaliu șio Line Jorgensen sunt cele nouă handblaiste de la CSM București care au câștigat Liga Campionilor.

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

Publicat: 12 05. 2018, 17:53
Actualizat: 12 05. 2018, 17:54