Deținătoarea Ligii Campionilor (Viborg), echipa blătuitorului Prokop (Hypo) și călăul lui Trefilov (Volgograd) vor înfrunta Oltchimul în grupa principală II a Ligii Campionilor.
Tragerea la sorți de la Linz de ieri i-a scos în cale campioanei României cea mai dificilă variantă. Vâlcea și-a asigurat șase finale de Liga Campionilor în lunile februarie și martie prin prisma adversarilor pe care îi va înfrunta. Vestea că Viborg, Volgograd și Hypo vin în România a mai tăiat din elanul campioanei României. „Mai rău nici că se putea. Nu am avut niciun pic de noroc și am nimerit și cu Viborg, și cu Volgograd în grupă. Apreciez că avem 50% șanse de calificare în semifinale”, a declarat Ioan Gavrilescu, președintele CS Oltchim, prezent la Linz. O reacție prudentă a avut și antrenorul Radu Voina: „Am picat cum nu doream. Dar în această fază, toți adversarii sunt puternici. Toate echipele au valoare, iar lupta pentru calificare se dă până în ultima etapă”.
Rău la tragere, avantaj la program
Dacă din punctul de vedere al tragerii la sorți se poate spune că Oltchim a ieșit rău, în schimb, programul pare să o avantajeze. Vâlcea va debuta la Viena, cu Hypo, urmând ca apoi să susțină două meciuri consecutive pe teren propriu, cu Volgograd și Viborg. „Dacă nu pierdem la Viena, atunci șansele noastre cresc. Este foarte importantă această primă partidă. Pentru a merge mai departe, avem nevoie de minimum șapte puncte, iar Hypo pare în acest moment cea mai abordabilă echipă”, a mențioÂnat Gavrilescu.
Program
6/7.02 Hypo – Olchim 13/14.02 Oltchim – Volgograd 20/21.02 Oltchim – Viborg 6/7.03 Volgograd – Oltchim 13/14.03 Oltchim – Hypo 20/21.03 Viborg – Oltchim
3 Este a treia ediție consecutivă în care Oltchim o înfruntă pe Viborg. În 2007-2008, Vâlcea a câștigat în dublă manșă, iar anul trecut Viborg a câștigat duelul în semifinale
PREZENTARE ADVERSARI
Viborg Viborg este cea mai bogată echipă din lume în handbalul feminin. Cotată cu prima șansă la câștigarea trofeului, Viborg nu a avut parte de un sezon perfect până în prezent, fiind doar pe locul doi în Danemarca, după Copenhaga. Absența lui Jurack, însărcinată, s-a făcut simțită, în condițiile în care Acimovic s-a integrat mai greu.
Vedeta: Bojana Popovic (foto)
Palmares: 7 finale de cupe europene a adunat Viborg în ultimii 16 ani. Dintre acestea a câștigat cinci, două în Champions League (2006, 2009) și trei în Cupa EHF (1994, 1999, 2004)
„7”-le tip: Haraldsen – Mikkelsen, Popovic, Lunde Borgensen, Acimovic, Althaus, Vărzaru Hypo Hypo pare a fi cea mai abordabilă adversară. Multiplă campioană a Europei, formația austriacă a fost implicată într-un scandal imens după partida Hypo – Metz (27-27). Atunci, managerul-antrenor Gunnar Prokop a intrat pe teren cu șapte secunde înainte de final pentru a împiedica un atac al formației franceze și automat o înfrângere. Prokop a fost suspendat și amendat de EHF, dar acea intervenție a propulsat-o pe Hypo în grupele principale.
Vedeta: managerul Gunnar Prokop (foto)
Palmares: 6 finale de Champions League a jucat Hypo în formatul cu grupe, dintre care a câștigat patru trofee (1994, 1995, 1998, 2000)
„7”-le tip: Sanko – Kirsner, Limal, Oh, Piedade, De Moraes Cararo, Do Nascimento
Dinamo Volgograd Aflată în umbra Ladei Togliatti și Zvezdei Zvenigorod în ultimii ani, Dinamo Volgograd a reușit să revină în prim-plan datorită unei generații pe care a crescut-o in corpore. Astfel, în 2009 a reușit să recâștige supremația în Rusia, motiv pentru care mai multe jucătoare au fost aduse de Trefilov și la națională. Khmyrova, Levina, Makeeva și Sedoykina au luat aurul mondial în China.
Vedeta: Anna Kochetova (foto)
Palmares: O finală de cupă europeană a disputat Dinamo Volgograd după 1995, Cupa EHF, pe care a și câștigat-o în 2008
„7”-le tip: Sedoykina – Avdekhova, Khmyrova, Levina, Makeeva, Kochetova, Makarova
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER