Din informațiile ProSport, Neagu a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate de la genunchiul drept, verdictul medicilor sosind după RMN-ul efectuat în această dimineață. În aceste condiții, Cristina nu va mai juca în acest sezon.
UPDATE – Robert Licu, fostul mare handbalist, a explicat la ProSport LIVE care e starea Cristinei Neagu. „A fost un fault normal de joc. Mi-am dat seama instantaneu că nu va mai juca la acest turneu! Mi-am dat seama din experiență că nu e doar o entorsă. Mi-am închpuit că e vorba despre ligamente. A arătat rău accidentarea, eram aproape sigur că nu va mai juca o perioadă lungă. Cel puțin șase luni e recuperarea. Sezonul e terminat. E dramatic ce se întâmplă. A mai avut probeleme de genul acesta. Ea ne-a ținut foarte mult în meciul cu Ungaria, prin golurile ei”.
Cristina Neagu a fost accidentată la finalul partidei cu Ungaria de la Campionatul European. În minutul 52 al meciului România – Ungaria, la scorul 26-27, Cristina Neagu, 9 goluri până în acel moment, a fost faultată de unguroaica Szimonetta Planeta și i-a „fugit” genunchiul drept, fiind scoasă pe targă din teren și transportată la spital.
Cristina Neagu a avut o carieră presarată cu accidentări grave:
În vara lui 2011 s-a operat la umărul drept, după ce a jucat cu dureri mari o perioadă de câțiva ani. După intervenția chirurgilor a stat pe tușă timp de un an și șapte luni.
S-a întors pe teren în 2012, spre ultima parte a anului, dar a avut din nou ghinion: în prima lună a lui 2013, la un antrenament, a suferit o ruptură a ligamentelor genunchiului stâng. A urmat o jumătate de an de pauză.
În 2013, Cristina a ajuns a Buducnost și a jcuat pentru prima dată după operația de la genunchi. Era octombrie a acelui an.
În 2013, Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost desființată, iar Neagu a ajuns la Buducnost, unde a jucat primul meci după accidentarea la genunchi în octombrie 2013.
Ce înseamnă o ruptură a ligamentelor încrucișate – acestea furnizează stabilitate și limitează mișcările de rotație internă a tibiei, previn hiperextensia genunchiului, limitează deplasarea anterioara a tibiei în timpul flexiei genunchiului.
Tratament – În general pentru persoanele active se optează pentru reconstrucția ligamentului încrucișat anterior, tratament chirurgical care va fi urmat de tratamentul de recuperare ce poate dura șase luni.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER