CSM București și-a clădit două echipe puternice la seniori (feminin și masculin) și încearcă același lucru și la grupele de juniori. Gruparea susținută de Primăria Capitalei a încercat să adune vârfurile și din sectorul juvenil, în tentativa de a pune pe picioare un Centru Național de Excelență, numai că anumite metode sunt contestate. Cel mai vehement este Maximilian Gavrilă, directorul ACS Șc 181 București, care a și acuzat CSM București că i-a furat 16 handbaliste.
Oficialul ACS a susținut că este de acord să-i ofere echipei CSM orice junioară își dorește, dar să plătească conform Regulamentului de Transferuri. De la 1 iulie 2014, FRH a introdus în regulament o grilă de transfer pentru juniori, o măsură criticată aspru de tabăra părinților, care au reclamat faptul că sumele stipulate sunt mult prea mari comparativ cu sumele investite de Clubul Școlar într-un sezon. În plus, contestă faptul că această prevedere nu poate fi aplicată retroactiv pentru sezoanele anterioare.
„Gavrilă ne-a refuzat categoric”
Pe de altă parte, oficialii CSM București au declarat că au încercat să ajungă la o înțelegere cu Maximilian Gavrilă, însă acesta ar fi solicitat sume imense de transfer. „L-am invitat pe domnul Gavrilă în luna mai să purtăm o discuție despre posibilitatea încheierii unui parteneriat cu ACS Școala 181 în ceea ce privește handbalul. În iarna i-am solicitat transferul sportivei Maria Gavrila (n.r. fiica directorului de la ACS). Solicita la acea dată o sumă imensă și nu am mai continuat discuțiile. În luna mai, colegii mei mi-au prezentat o listă de propuneri cu transferuri de jucătoare pe fiecare categorie de vârstă. În aceste liste erau și sportive de la 181. L-am invitat și a venit la sediul clubului. Am discutat cu domnia sa, propunerea mea fiind cea de a încheia un parteneriat prin care să îl sprijnim cu echipament sportiv, participare la competiții și indemnizații pentru unele jucătoare care, ulterior dacă suntem interesați, să vină gratuit la CSM București. M-a refuzat categoric”, a fost punctul de vedere al lui Constantin Căliman.
Directorul general al CSM București a precizat apoi că a solicitat în scris transferul jucătoarelor de care clubul era interesat: „Am trimis solicitările și am primit următoarele răspunsuri: Badea Alexandra – 25.000 euro, Abed Kader Dana – 25.000 euro! Pentru transferul celor trei jucătoare a solicitat 80.000 euro! Eu sunt un tip echilibrat și îmi amintesc că această sumă a fost solicitată de Viborg pentru transferul lui Damjanovic… pe care și HCM Baia Mare și-a dorit-o”.
În sprijinul afirmațiilor sale, Constantin Căliman a oferit ProSport și răspunsul oferit de Școala 181 în cazul jucătoarelor Dana Abed Kader și Alexandra Badea, care au semnat contracte până în 2022, respectiv 2025!
Gavrilă: „Am specificat clar, sportivele se pot transfera în urma unor negocieri”
Declarațiile oferite de șeful CSM București au fost însă contestate de Maximilian Gavrilă. Mai mult, acestea au fost catalogate drept „minciuni”. „CSM București să demonstreze că am solicitat 80.000 de euro pe trei jucătoare. În primul rând, nu am mai avut nicio discuție despre transferul Mariei Gavrilă în primăvară, nici nu aveau cum să fie interesați de o jucătoare care a și fost operată în 13 aprilie. Apoi, știu foarte clar ce am răspuns la solicitările CSM București. Am specificat faptul că jucătoarele sunt sub contract cu ACS Șc 181, iar în conformitate cu Regulamentul de transferuri nu au grilă de acordare a CTR-urilor (n.r. certificat de transfer). Am fost modest și am cerut 25.000 de euro, ca să ajung poate la 5.000 de euro. Scrie foarte clar, sportiva nu se poate transfera decât în urma unei negocieri. Iar la negocieri se poate ajunge și la o soluție. Dar ei n-au oferit nimic!”, a susținut Maximilian Gavrilă, care a insistat ca CSM București să dovedească faptul că a solicitat suma respectivă: „Să-mi spună de unde a scos cifra asta, de 80.000 de euro!”.
Rămâneți pe ProSport. În curând vom prezenta o situație excepțională a unei handbaliste în Cazul „Migrația”.
Directorul Școlii 181 a mai spus că CSM București are tot interesul ca junioarele, care stau acum pe margine, să nu joace la ACS. „Cea mai bună dovadă că păcălesc acești copii este că n-au trimis nici cereri de transfer. Dacă aveau un interes deschis, trimiteau cereri de transfer. Dar ei încurcă pe toată lumea, copiii să nu joace la Gavrilă. Așa distrugem handbaliștii de viitor ai României. Cine pierde în toată această situație? Și Gavrilă, dar și jucătoarele și handbalul românesc. Iar federația nu oferă nicio soluție. M-am dezumflat cu toată această situație creată și nu știu dacă să mai continui. De ce să bag bani, să fac burta mare lui CSM București?”, a fost concluzia lui Gavrilă.
Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER