Cazul „Pera” | Au știut sau n-au știut jucătoarele de la HCM Roman ce au semnat? Explicațiile clubului privind „Tabelul” considerat fals de antrenor, în baza căruia FRH și-a dat acordul pentru trecerea la CSM Roman

  • Preluarea HCM Roman de către CSM Roman în vara trecută a dat naștere la cazul „Pera”. Antrenorul a încercat să demonstreze în ultimele luni că cedarea / preluarea locului în Liga Națională nu s-a făcut regulamentar, din moment ce clubul ar fi prezentat niște documente false la Federația Română de Handbal. Florentin Pera a mers mai departe cu acest caz din moment ce a considerat cĂ‚ HCM Roman nu și-a respectat obligația de plată a drepturilor financiare. Forul din Floreasca a certificat însă toate documentele depuse de oficialii clubului, astfel că și-a dat avizul pentru ca Roman să continue pe un alt CIS în prima ligă.

Cazul are deja o durată de viață de 9 luni, dar tinde deja să se prelungească și mai mult, din moment ce între timp au fost intentate două acțiuni în Justiție. Din punct de vedere sportiv, cazul este aproape încheiat, litigiul dintre Roman și Florentin Pera fiind câștigat de club. Ba chiar antrenorul suportă acum o suspendare de 6 etape, pedeapsă care va fi analizată de Comisia de Apel, în sensul că o va reduce sau o va menține.

Oficialii clubului Roman nu s-au prezentat la Comisii și au evitat o confruntare față în față cu Florentin Pera. De asemenea, în cadrul litigiului de muncă de la Tribunalul Timiș, clubul nu s-a folosit de acel Tabel nominal (foto mai jos) ca să susțină că antrenorul a recunoscut faptul că nu mai are nicio pretenție financiară sau de altă natură față de club.

Încă din luna august 2016, de când a demarat acest caz la Comisiile FRH, Florentin Pera a susținut cu tărie că în Tabel nu este semnătura lui, presupunând că aceasta a fost falsificată. Mai mult, Romanul a fost acuzat că a evoluat pe două CIS-uri în acest sezon, din moment ce în Cupa EHF a jucat sub denumirea de HCM (conform EHF), iar în Liga Națională CSM.

Șirul evenimentelor în cazul „Pera”, dar și cum a explicat Federația Română de Handbal mai multe probleme din acest caz puteți CITI AICI

ProSport a stat de vorbă cu toate părțile implicate în acest caz, inclusiv cu CSM Roman, care prin președintele Lucian Micu a acceptat să răspundă la câteva întrebări legate de cele două probleme indicate mai sus, cea a „Tabelului” și a CIS-urilor:

De mai multe ori în acest sezon, în spațiul public s-a vehiculat că ați participat sub o denumire în campionat – CSM Roman – si alta în cupele europene – HCM Roman. Puteți să explicați aceasta situație?

CSM Roman s-a înscris atât în campionat, cat și în cupele europene cu aceeași entitate (n.r. în sprijinul afirmației, Lucian Micu a trimis formularul de înscriere înaintat EHF). La întrebarea noastră, de ce nu se modifică denumirea clubului pe site-ul EHF, ni s-a comunicat că acest lucru trebuie să îl facem noi prin accesarea id-ului nostru pe site-ul EHF și modificarea numelui echipei, lucru pe care l-am făcut. Însă doar din sistemul lor trebuia înlocuită și denumirea echipei pe site-ul oficial, dar acest lucru ar fi urmat să se realizeze în situația în care ne-am fi calificat în turul 3 preliminar.

Cine a plătit taxele de înscriere / participare în Cupa EHF? CSM sau CSM Roman?
CSM Roman a plătit taxele de înscriere, atât în campionat, cât și în Cupa EHF.

Cu privire la înscrierea în Cupa EHF, cine a comunicat la EHF că clubul înscris inițial și-a schimbat denumirea în CSM Roman?
Federația Română de Handbal.

  • Astfel de scandaluri nu fac bine handbalului și de aceea prefer să evit discuțiile în contradictoriu. Las doar organismele federale abilitate să se pronunțe asupra adevărului, fără a comenta în niciun fel deciziile, fie că ne sunt favorabile, fie că sunt nefavorabile„, Lucian Micu, președinte CSM Roman

Referitor la tabelul nominal cu semnăturile staff-ului tehnic și al jucatoarelor, contestat de Florentin Pera. Cine s-a ocupat de strângerea semnăturilor și în ce perioadă s-au luat?
Noi lăsăm toate hârtiile la semnat la antrenorul secund pentru obținerea tuturor semnăturilor, atât semnăturile jucătoarelor, cat și ale staff-ului tehnic. La fel procedăm și astăzi.

De ce s-a menționat în titlul documentului că s-au plătit salariile incluisv pe luna mai, în condițiile în care plata acestora s-a facut pe 4 iulie 2016?
Pe data de 4 iulie 2016 s-a efectuat plata tuturor drepturilor financiare aferente lunii mai 2016, HCM Roman onorându-și toate obligațiile asumate verbal și scriptic față de jucătoare și față de conducerea tehnică.

Domnul Pera susține că nu recunoaște acest tabel. Staff-ul tehnic și jucătoarele au știut că semnează acest tabel prin care recunosc faptul că au primit drepturile financiare pe luna mai, chiar dacă plata acestor drepturi nu se făcuse?
În afară de susținerile domnului Pera, eu nu am mai auzit pe altcineva care să nu recunoască onorarea contractelor. Nu doresc să comentez susținerile domnului profesor Pera, las organele abilitate să se pronunțe.

Cum comentați faptul că domnul Pera, dar și jucătoare precum Diana Druțu au declarat că nu au semnat un tabel cu un asemenea titlu?
HCM Roman nu are nicio restanță financiară față de nicio jucătoare și față de niciun antrenor. Nu am cunoștință de ce a semnat Diana Druțu o asemenea declarație, noi avem dovezi clare că am achitat toate drepturile financiare asumate. Nu doresc să comentez declarațiile domnului profesor Pera, las organele abilitate să se pronunțe.

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

 

Publicat: 08 03. 2017, 19:02
Actualizat: 09 03. 2017, 20:03