Încă de la prima fază am primit și primul răspuns în privința apărării: Ambros Martin a riscat cu două schimbări între cele două faze ale jocului, preferând să betoneze centrul cu Gabriella Szucs și Crina Pintea. Ritmul de joc este foarte alert, lesne de înțeles de ce Norvegia repune rapid mingea de fiecare dată, România nu are timp să facă mereu schimbările dorite.
Echipa este însă în tonus, iar la primele atacuri procentajul reușitelor este sută la sută. România are șansa în două rânduri să se desprindă la 4-2, dar în primă fază Neagu lovește bara, apoi Chiper nu reușește să agațe o minge pe contraatac. Se face până la urmă 3-3, iar Nora Mork își începe recitatul. Triunghiul Bermudelor, Neagu – Buceschi – Manea, face șah mat- apărarea Norvegiei, ultima obține șapte metri, iar Eliza transformă, dar primele 20 de minute aparțin interului dreapta al Norvegiei, care reușește să marcheze gol după gol, șase în total.
Apărare mai exactă în finalul primei reprize
România scapă cu fața curată la primul contraatac al Norvegiei, Melinda Geiger arată că experiența din Franța îi prinde foarte bine și mai reușește să țină România la conducere pentru câteva clipe, dar campioana mondială preia inițiativa după minutul 15. Nu mai ratează al doilea contraatac, nici pe al treilea, ba chiar face 3-0 la acest capitol, cu un gol înscris de Herrem în poarta goală, iar tabela ajunge la 13-9 (min. 25). Până la urmă, Ambros Martin o introduce pe Cristina Neagu și în defensivă să se apere la rivala Nora Mork. Și căpitanul echipei aduce un plus de încredere apărării. Partea stângă nu mai cedează, Pintea și Szucs încep să recupereze mingi în zona centrală, iar România revine în meci până la pauză. Nu a mai luat niciun gol în ultimele 5 minute, nu a cedat deloc în pozițional în ultimele 10 minute. După 30 de minute, diferența este doar de două goluri: 13-11.
După pauză, România efectuează mai multe schimbări, în atac rămân doar Cristina Neagu și Eliza Buceschi. Denisa Dedu intră în poartă și le hipnotizează pe norvegience, întrucât acestea nu mai nimeresc poarta. Nora Mork aruncă de două ori în bară, iar Kristinasen și Oftedal, pe lângă. Ana Maria Iuganu ține să transmită că lucrurile sunt OK și în extrema stângă și transformă primul contraatac. Dar intră în scenă Cristina Neagu, care începe să-și pună calitățile în valoare și aduce România la un gol de Norvegia: 14-15, min. 40. Tricolorele au forță, sunt pe val, dar intervine un moment nedorit: Eliza Buceschi ratează un 7 metri, care are efect de bumerang. Nora Mork se descătușează și găsește din nou drumul spre gol, iar adversara se desprinde la 17-14 (min. 43). Într-un moment în care tricolorele se aflau într-o superioritate numerică.
Dedu și Chiper au excelat în partea a doua, Mork nu prea a mai mișcat
România își pierde luciditatea în atac și irosește câteva acțiuni, Norvegia profită și se desprinde la 20-15 în minutul 48. Ambros Martin își cheamă echipa la ordine printr-un time-out, iar cursa de urmărire se reia. Denisa Dedu prinde două mingi, Laura Chiper iese în evidență în atac, iar cu trei goluri consecutive, România se mai apropie încă o dată de adversar: 19-21 (min. 54). Este rândul lui Hergeirsson să reacționeze cu un time-out. Cine are nervii mai tari? Nora Mork lovește bara de la 7 metri, dar apoi vine și rândul Cristinei Neagu să „prindă” stâlpul porții, apoi primește și o eliminare de 2 minute. Norvegia este prima care înscrie prin Oftedal de la 7 metri după câteva faze jucate cu multă adrenalină și se desprinde în câștigătoare. Campioana en-titre s-a impus cu 23-21, dar România este în turneu.
Ungureanu, Dedu – portari; Udriștoiu, Szucs, Geiger 2, Pintea, Buceschi 4, Neagu 6, Florica, Laslo, Iuganu 2, Zamfir 2, Manea, Zamfirescu, Chintoan, Chiper 5. Antrenor: Ambros Martin
Grimsbo, Silje Solberg – portari; Arntzen. Kristiansen 5, Skogrand, Ingstad, Mork 7, Oftedal 2, Aune, Frafjord 1, Waade, Solaas, Kurtovic 1, Herrem 5, Sanna Solberg, Tomac 1. Antrenor: Thorir Hergeirsson
Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER