Ce se întâmplă cu Neagu după accidentare. Anunț ferm al CSM București + cine plătește operația și salariul Cristinei
Cristina Neagu a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate de la genunchiul drept, iar operația jucătoarei va fi suportată de Federația Română de Handbal, anunță Libertatea. De asemenea, Cristina Neagu ar urma să fie chemată pentru a negocia prelungirea contractului.
„Operația și recuperarea Cristinei vor fi făcute pe banii Federației Române de Handbal, deoarece accidentarea s-a produs la națională, iar jucătoarele au asigurări medicale. CSM București va solicita Federației Europene de Handbal plata integrală a salariului Cristinei pentru perioada de indisponibilitate. Contractul Cristinei Neagu cu CSM expiră în vara anului 2019, iar noi suntem interesați de prelungire”, a declarat președintele secției de handbal de la CSM București, Andrei Luca, conform sursei citate.
Cristina Neagu a fost accidentată la finalul partidei cu Ungaria de la Campionatul European. În minutul 52 al meciului România – Ungaria, la scorul 26-27, Cristina Neagu, 9 goluri până în acel moment, a fost faultată de unguroaica Szimonetta Planeta și i-a „fugit” genunchiul drept, fiind scoasă pe targă din teren și transportată la spital.
17.300 de euro pe lună încasează Cristina Neagu de la CSM București, clubul Primăriei.
Cristina Neagu a avut o carieră presarată cu accidentări grave:
În vara lui 2011 s-a operat la umărul drept, după ce a jucat cu dureri mari o perioadă de câțiva ani. După intervenția chirurgilor a stat pe tușă timp de un an și șapte luni.
S-a întors pe teren în 2012, spre ultima parte a anului, dar a avut din nou ghinion: în prima lună a lui 2013, la un antrenament, a suferit o ruptură a ligamentelor genunchiului stâng. A urmat o jumătate de an de pauză.
În 2013, Cristina a ajuns a Buducnost și a jcuat pentru prima dată după operația de la genunchi. Era octombrie a acelui an.
În 2013, Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost desființată, iar Neagu a ajuns la Buducnost, unde a jucat primul meci după accidentarea la genunchi în octombrie 2013.
Ce înseamnă o ruptură a ligamentelor încrucișate – acestea furnizează stabilitate și limitează mișcările de rotație internă a tibiei, previn hiperextensia genunchiului, limitează deplasarea anterioara a tibiei în timpul flexiei genunchiului.
Tratament – În general pentru persoanele active se optează pentru reconstrucția ligamentului încrucișat anterior, tratament chirurgical care va fi urmat de tratamentul de recuperare ce poate dura șase luni.