Cea mai dulce înfrângere! Rapid se pregătește să promoveze în Liga Națională de handbal, în ciuda unui eșec la 6 goluri cu Dinamo. Alina Dobrin: „Mi-am dorit foarte mult să las echipa în liga întâi”

Rapid București se pregătește să revină după numai un an în Liga Națională de handbal feminin, reușind să evite o înfrângere la mai mut de 8 goluri în fața rivalei Dinamo. Trupa lui Vasile Mărgulescu a pierdut cu 28-22, dar a rămas în avantaj după victoria din tur cu 24-16.

De mult timp un meci de handbal feminin nu a mai stârnit un interes precum cel de la Dinamo – Rapid, în primul rând la nivelul oficialilor din handbal. Conducători de cluburi, antrenori (în frunte cu reprezentanții primelor două cluburi din România, CSM București și Dunărea Brăila), oficiali, două galerii înfocate, în total peste 1.200 de spectatori au asistat la o partidă în urma căruia urma să se stabilească promovata în Liga Națională din Seria A a Divziei A. 

Partida s-a desfășurat într-o atmosferă de vis pentru două echipe de Divizia A, unde nivelul este foarte scăzut, iar interesul minim, cadrul fiind creat în primul rând de suporterii celor două cluburi care au o rivalitate veche în primul rând de la fotbal. Dinamo avea de recuperat 8 goluri pentru a răsturna situația în favoarea ei, Rapid a venit la rândul ei decisă să-și mențină avantajul luat după partida tur.

Miza partidei a tensionat și confruntarea. Derby-ul a debutat cu o contestație făcută de Rapid București, care a reclamat prezența Laurei Popa pe foaia de joc la Dinamo, considerată neregulamentară. Jocul a început tare, jucătoarele celor două echipe nu s-au menajat absolut deloc. Diana Predoi (Dinamo) a fost făcută KO chiar după primele acțiuni, alte handbaliste din ambele tabere s-au resimțit după duelurile crâncene din cele două apărări. Atât Dinamo, cât și Rapid au jucat cu ambiție, au pus mult suflet, au fost combative, dar din punct de vedere al calității, jocul a suferit. Pe undeva era însă normal, având în vedere că am asistat totuși la un meci din liga secundă.

Gazdele au început mult mai bine partida, iar după 20 de minute s-au desprins la 9-3. Portarul Gabriela Dobre și câteva bare ochite de Rapid au făcut diferența în acest interval de timp. Dinamo a dat senzația că poate reface handicapul din tur chiar după primele 30 de minute, însă adversara a reușit să rupă jocul la momentul potrivit, iar la pauză s-au înregistrat numai 4 goluri diferență: 11-7.

În repriza a doua, liderul Seriei A a reușit să-și facă jocul, profitând de erorile defensivei dinamoviste, care a făcut pasul înainte. Rapid a înscris 7 goluri în primele 30 de minute, cifră pe care a atins-o în primele 11 minute în partea secundă. A reușit să facă practic jocul pe care și l-a propus și a rămas la 4-5 goluri în spatele echipei Dinamo până spre final. Gazdele au avut șansa spre minutul 52 să se desprindă la 7 goluri, dar până la urmă s-a revenit la 5 goluri (26-21), grație a două goluri extrem de importante înscrise de cea mai experimentată jucătoare de pe teren, Alina Dobrin. La 41 de ani, legenda vie a Rapidului a intervenit la momentul oportun și a decis practic promovarea, primul gol fiind înscris dintr-o poziție dificilă, cu spatele spre poartă în primă fază și cu mâna stângă. 

Rapid a pierdut cu 28-22 la finalul celor 60 de minute, dar a fost echipa care a fost în sărbătoare. Jucătoarele s-au bucurat minute bune după joc alături de peste 250 de suporteri, care formează, probabil, cea mai frumoasă galerie din handbalul feminin atunci când își propune să vină la meciuri.

De partea cealaltă, echipei Dinamo, amărâtă de rezultat, i-a mai rămas șansa unui turneu de baraj pentru a ajunge în Liga Națională. Unul în care se anunță mult mai dificil după cum a arătat jocul cu Rapid. În orice caz, atât Rapid cât și Dinamo au șanse mici să reziste în Liga Națională, în actualele formule. Trebuie remarcate însă evoluțiile handbalistelor Alexandra Trifan (Rapid) și Andreea Popa (Dinamo), două dintre cele mai bune handbaliste din teren. Ultima a impresionat prin dezinvoltura cu care a jucat, deși are numai 17 ani.

  • „Mi-am dorit foarte mult să las echipa în liga întâi. Din nou voi spune probabil că mă retrag, vârsta își cam spune cuvântul. Rapid ar trebui ajutată mai mult și să rămânem în prima ligă. Dinamo a avut o altă echipă față de partida tur, am avut ceva emoții, dar ele mi s-au părut atât de timorate, nu știu ce s-a întâmplat. Felicit ambele galerii, au fost extraordinare. Au mai fost scandări între galerii, dar faptul că nu au huiduit echipa adversă a fost extraordinar”, Alina Dobrin, jucătoare Rapid

  • Din punctul meu de vedere ne-a ieșit ce mi-am propus, am vrut să formez o echipă de luptătoare. Dinamo are acum o echipă de lupoaice și sunt mândră cum s-au prezentat fetele în teren. În lupta pentru promovare ne-a lipsit echipa care nu a fost în tur, să nu uităm că atunci aveam un lot format numai de 3 luni. Ne așteaptă un baraj greu, întâlnim două echipe care joacă în Liga Națională, au experiență. Mi-e indiferent ce adversar vom întâlni, pur și simplu îmi doresc ca fetele mele să fie sănătoase și să joace exact ce antrenăm, mă uit doar în curtea mea„, Nicoleta Alexandrescu, antrenor Dinamo

  • A fost un joc tactic, îmi pare rău pe undeva pentru eleva mea Gâscă (n.r. – numele de fată al Nicoletei Alexandrescu), dar a mulcat din momeala mea. I-am aruncat o apărare trasă, să le dau posibilitatea să arunce. Mi-au aruncat destule mingi peste poartă.  Valoarea noastră ca echipă este net peste ele. Avem nevoie de trei achiziții pentru a rezista în Liga Națională. Și vor fi!„, Vasile Mărgulescu, antrenor Rapid

5 promovări are la activ Vasile Mărgulescu, cu Rapid (2), RATB, Progresul și CSM București

Dinamo – Rapid București 28-22 (11-7)

Sheiko 9, L. Popa 5, A, Popa 4, Badea 4, Farcău 3, Manda 2, G Predoi 1 / Trifan 11, Niculae 2, Dobrin 2, Doica 2, Cruceanu 1, Trăilă 1, Gheorghe 1, Bucă 1, Leahu 1

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Publicat: 06 04. 2017, 20:32
Actualizat: 06 04. 2017, 23:04