Cluburile daneze retrogradate în afara terenului solicită federației să revină asupra măsurilor. „Decizia are consecințe enorme, atât din punct de vedere sportiv, cât și financiar”
Danemarca, una dintre cele mai puternice națiuni din handbal, a anunțat finalul sezonului în urmă cu două săptămâni, atât la feminin, cât și la masculin. Cluburile care au fost retrogradate, deși mai aveau șanse să se salveze, au decis să se apere și solicită conducerii handbalului danez să revină asupra acestor deciziii.
Clubul masculin Nordsjaelland apelează la căile legale pentru a contesta această decizie. Respectiva grupare, alături de alte două cluburi, Odder Handbold și EH Aalborg, au solicitat forului care organizează întrecerile interne să-și reconsidere poziția, dar acest lucru a fost refuzat până la această oră.
Conform TV2 Sport, Nordsjaelland a solicitat acum un punct de vedere scris în privința hotărârii luate. „Decizia are consecințe enorme, atât din punct de vedere sportiv, cât și financiar”, a motivat conducerea clubului.
„Credem că decizia este greșită și a fost luată pe o bază nedreaptă. Acestea nu sunt reglementările la care am fost de acord”, au declarat și oficialii clubului feminin Aalborg, care a fost retrogradat, deși era la egalitate de puncte cu Skandenborg și mai avea și un meci direct până la finalul sezonului regulat. Aceasta din urmă a fost una dintre cele mai nedrepte decizii luate pe continent în urma apariției Covid-19. O altă nedreptate s-a consemnat în Ungaria, după ce federația de la Budapesta a anulat tot sezonul și a revenit la ierarhiile din 2018-2019, pentru a desemna echipele care merg în cupele europene. Deși a învins Gyor și FTC Rail Cargo și a urcat pe locul 2 în Ungaria, Siofok are de suferit acum.
De remarcat faptul că mai multe națiuni au luat decizia de a crește numărul de echipe din prima ligă, atât pentru a salva anumite grupări chiar de la faliment, dar și pentru a evita astfel de măsuri nedrepte, precum cele din Danemarca.