Cluburile s-au unit în premieră, dar au fost dezbinate printr-o decizie „fulger” a federației! „Nu știu cum să-i cataloghez pe ceilalți conducători, ori sunt lași, ori una vorbesc și alta fac”

Krsto Milosevic de la Steaua incearca sa marcheze in timpul unei partide cu CS Dinamo, in etapa cu numarul 21 a Ligii Nationale la handbal masculin, joi 5 martie 2020, in sala Dinamo din Bucuresti. EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Derby-ul Dinamo – Steaua (23-22), din etapa a 21-a a Ligii Zimbrilor, a început cu un protest al jucătorilor celor două formații împotriva „Legii Dedu”. Sportivii au refuzat să joace handbal în primele secvențe ale partidei, pasând mingea dintr-o parte în alta.

Oficialii celor două cluburi au declarat pentru ProSport că nu au știut despre acest protest, de la început de joc, ci a fost doar o înțelegere între toți jucătorii.

Am rămas uimit, nu știam că va avea loc acest moment. Steaua a avut atacul de începere, a stat, a aruncat mingea, a luat-o Savenco, a aruncat-o invers, iar a venit Steaua, a aruncat mingea, după care a început partida. La pauză am înțeles că a fost o formă de protest a tuturor sportivilor, de la Dinamo și de la Steaua, vizavi de măsura Federației Române de Handbal privind acei jucători extracomunitari”, ne-a declarat Ovidiu Semen, team-managerul echipei Dinamo.

Foto Mediafax / Eduard Vînătoru

Oficialul clubului din Ștefan cel Mare s-a arătat apoi dezamăgit de faptul că niciun alt club, în afară de Steaua și Dinamo, nu a luat atitudine după decizia Federației Române de Handbal, deși toate cele 14 grupări din Liga Zimbrilor au semnat un set de propuneri, minuta fiind trimisă apoi Consiliului de Administrație.

„Toate cluburile au venit la acea ședință, nu le-a obligat nimeni. Au venit pentru că au vrut”

„Acea întâlnirea a cluburilor nu a fost una de taină, ci una anunțată, la care a fost invitat și președintele FR de Handbal, Alexandru Dedu. Toate cluburile am ajuns la un consens, am făcut o petiție care a fost avansată la Consiliul de Administrație. Propunerile nu au fost respectate, dar văd că numai două cluburi au reacționat și sunt vehemente vizavi de acea hotărâre, Dinamo și Steaua.

Nu știu cum să-i cataloghez pe ceilalți conducători, ori sunt lași, ori una vorbesc și alta fac. Toate cluburile au venit la acea ședință, nu le-a obligat nimeni. Au venit pentru că au vrut și s-a căzut de comun acord asupra acelor puncte pe care le-am expus Consiliului de Administrație. Acum chiar nu înțeleg tăcerea Constanței, tăcererea celor de la Timișoara, tăcerea celor de la Călărași, tăcerea Potaissei Turda. Erau vehemenți la ședință și nu pot să pricep. Am un gust amar”, a mai spus Ovidiu Semen.

Prin decizia pe care a adoptat-o membrii CA, federația a mulțumit unele cluburi, prin revenirea la vechile criterii, lovind în schimb în special în Dinamo și Steaua, prin introducerea unui măsuri suplimentare care nu a fost discutată în respectiva ședință a cluburilor, limitatea la trei jucători extracomunitari într-o echipă. Clubul din Ștefan cel Mare are opt extracomunitari, iar Steaua – cinci.

O problema comună a unit cluburile pentru prima dată în ultimii ani, dar prin decizia federației au fost dezbinate rapid. Mai mult, Dobrogea Sud Constanța și Potaissa Turda au reprezentanți și în Consiliul de Administrație.

 

Publicat: 05 03. 2020, 22:37
Actualizat: 05 03. 2020, 22:43