Cu excepția ediției din 2003, care a aparținut Franței, naționala Rusiei a câștigat toate titlurile mondiale disputate în acest deceniu
Rusia este fosta și noua campioană mondială. În marea finală, disputată în fața a peste 8.000 de spectatori, echipa celebrului Trefilov a învins Franța, cu 25-22 (14-11). Prin acest succes, rusul a devenit antrenorul cel mai de succes din toate timpurile în handbalul feminin, cu patru titluri mondiale.
Tancurile rusești, actul patru. Este una din concluziile pe care le putem trage după a 19-a ediție a Campionatului Mondial. Chiar dacă a schimbat nu mai puțin de nouă handbaliste față de ediția precedentă, Rusia și-a zdrobit toți adversarii, fie că au fost exotici, fie că au fost redute gen Danemarca, Norvegia sau Franța.
Regula „bici și urlete” Meritul principal al acestui nou succes îi revine „Țarului” Evgheni Trefilov. Aplicând regula „bici și urlete”, antrenorul rus a strunit o echipă capabilă de orice. Armele principale? Spirit de sacrificiu și o defensivă exemplară, cu jucătoare apărându-se chiar și în genunchi la nevoie.
Așa cum ne-a obișnuit de fiecare dată, Trefilov a făcut un adevărat show și în finala cu Franța. Urletele lui s-au făcut auzite până în înaltul tribunelor. Jucătoarele, pe care le-a schimbat pe bandă rulantă încă din minutul 4, s-au comportat ca niște soldați bine instruiți, fiecare având un rol bine definit parcă dinainte ca Rusia să ajungă în China. La prima vedere, a părut că-și pedepsește elevele la fiecare greșeală, dar și jucătoarele cu realizări au fost chemate la ordine și așezate pe bancă. De fapt, le-a dozat efortul, dar în același timp le-a și ținut în priză.
Trefilov, învăluit în aburii bahici Și tot acest film a rulat 60 de minute fără pauză, cu campioana mondială la conducere permanentă din minutul 13. Chiar și când Rusia a avut patru-cinci goluri diferență, Trefilov nu s-a liniștit. Pentru antrenor, totul s-a terminat abia în minutul 60, când echipa lui a câștigat cu 25-22. Stors de energie, el nu a mai stat să savureze succesul și a plecat imediat la vestiare. „Omul și-a făcut și acum treaba”, a fost ideea care s-a desprins după al patrulea titlu mondial cucerit în numai opt ani. A revenit în sală după aproximativ 20 de minute, vesel și îmbujorat. Fanii ruși șopteau că Trefilov și-ar fi înecat bucuria la vestiar cu vodcă. După ceremonie și-a pupat părintește fiecare elevă în parte.
Tricolorele, primul loc la… fair-play! Clasată pe opt, trupa lui Radu Voina a revenit în țară în noaptea de vineri spre sâmbătă. Sosirea a fost caracterizată de imagini dezolante, precum cadrul cu Cristina Neagu în cârje (foto) și de o liniște tristă spartă de câteva declarații. „Nu prea îți vine să mai ieși pe stradă când termini pe o astfel de poziție”, a spus Cristina Vărzaru, în timp ce selecționerul a anunțat: „Nu am citit ce se scrie despre națională, dar nu iau în considerare varianta unei demisii”. Ca o consolare tragic-comică, ieri, la finele CM, România a aflat că se situează în vârful ierarhiei… fairplay (14 eliminări și 23 de cartonașe galbene).
Primul „7” al CM
Portar: Suslina (Rusia) Extremă stânga: Herrem (Norvegia) Extremă dreapta: Riegelhuth (Norvegia) Pivot: Begona Fernandez (Spania) Inter stânga: Signate (Franța) Inter dreapta: Mangue (Spania) Centru: Pineau (Franța)
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER