CSM București este noua campioană națională la categoria junioare I, după ce a câștigat cu 43-40 finala turneului de Cluj cu Grup Școlar Energetic Rm. Vâlcea. A fost un meci absolut fascinant, de care jucătoarele celor două echipe își vor aminti, probabil, toată viața, în condițiile în care titlul a fost decis după 80 de minute: 60 de minute regulamentare și 20 de minute de prelungiri!
Martorii prezenți la joc au susținut că a fost un joc de angajament, palpitant. Individual, Energetic era sub CSM, astfel că a încercat să compenseze printr-un joc în viteză, lucru care i-a și ieșit, drept dovadă numărul mare de goluri înscrise.
Ambele formații au trecut rapid de la o stare la alta în timpul jocului, având în vedere că s-au înregistrat dese răsturnări de situație. Spre exemplu, în ultimele 15 minute ale timpului regulamentar, CSM București și Energetic s-au succedat de 5 ori la conducerea jocului, după serii de câte 2 goluri consecutive. În minutul 60, scorul a fost egal, 33-33, astfel că s-a trecut la o primă repriză de prelungiri (2×5 minute). Nicio finalistă nu s-a desprins (36-36), astfel că au urmat alte 10 minute de joc. După 5 zile instovitoare de turneu, CSM București este echipa care a rezistat mai bine fizic și psihic. Trupa lui Costică Buceschi s-a distanțat în ultimele 5 minute, iar la sfârșitul jocului a savurat astfel primul succes major din istoria clubului la handbal.
CSM București – Gr. Șc. Energetic 43-40
Chiar dacă a pierdut, echipa vâlceană trebuie felicitată pentru faptul că împreună cu CSM București au contribuit la o finală memorabilă. Echipa lui Marius Dănuleț și Steluța Luca a avut și o absență notabilă pentru finală, pivotul Florina Craiu, iar în timpul partidei a pierdut-o și pe Iulia Andrei. Medalia de bronz a fost obținută în acest an de Universitatea Reșița, care s-a impus în finala mică cu 24-23 în fața formației Activ CSO Plopeni.
CSM București a reușit primul trofeu major din istoria clubului, din momentul în care Primăria Capitalei și oficialii clubului au decis să investească în handbal. Practic, formația bucureșteană a obținut medalia de aur chiar de la primul sezon în care și-a înscris echipă în Campionatul Național de junioare I. Primul pas a fost aducerea în cadrul clubului a fostului vicepreședinte FRH și director al loturilor naționale, Remus Drăgănescu, cel care s-a și ocupat de selecția jucătoarelor. Implicat mulți ani în sectorul juvenil, fostul oficial FRH a adus câteva jucătoare importante la acest nivel, contribuind inclusiv la transferul vedetei lotului care a câștigat titlul mondial, Bianca Bazaliu. Drăgănescu este cel care a insistat și pentru aducerea lui Costică Buceschi pe banca tehnică, practic antrenorul de la marea rivală a primei echipe, HCM Baia Mare, plecat în iarnă de la campioana en-titre a Ligii Naționale. Cu experiența tehnicianului în staff, CSM a câștigat, probabil, și mai mult în siguranță, astfel că CSM nu a mai pierdut niciun joc la turneul semifinal și final, după ce în sezonul regulat suferise două înfrângeri cu Șc. 181 București, fosta campioană.
În finala cu Energetic, CSM a mai avut un avantaj, faptul că a avut la dispoziție o echipă rodată deja și la nivel de junioare. Toate componentele au la activ și meciuri în Divizia A.
Zi importantă în familia Stoican
Pentru familia Stoican, 3 mai este zi importantă din două motive. Lorena Stoican, componentă a lotului de junioare, a făcut parte din lotul CSM București, astfel că a devenit campioană națională. Handbalista i-a ridicat practic o minge la fileu și tatălui, Flaviu Stoican, care duminică seara are mare derby la fotbal, Dinamo – Steaua. Practic, succesul fiicei poate veni și ca o injecție importantă de moral înaintea acestui joc pentru antrenorul lui Dinamo.
Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER