CSM București, calificare dificilă în finala Cupei României. Echipa din Capitală a fost ținută în șah peste 50 de minute de SCM Craiova și a terminat cu două cartonașe roșii
CSM București a câștigat cu 22-21 partida cu SCM Craiova, în prima semifinală a Cupei României. Echipa pregătită de Aurelian Roșca a fost aproape de mare supriză, după ce a condus 51 de minute formația din Capitală. În finala de duminică, CSM București va înfrunta câștigătoarea dintre HCM Baia Mare și Neptun Constanța.
CSM București a trăit foarte periculos, sâmbătă dimineața, în fața unei adversare pe care a învins-o fără drept de apel în Liga Națională, dar în fața căreia a pierdut la „masa verde”, în etapa a 4-a, pentru că antrenorii Mette Klit și Adrian Vasile n-au avut ecosoanele și nu au fost lăsați astfel să stea pe banca tehnică. Vreme de aproximativ 50 de minute, formația din Capitală a fost nevoită să alerge după egalare, după un început de joc ratat. Setată probabil încă de la meciul cu SCM Craiova pentru o finală cu HCM, CSM a fost taxată încă din primele minute tocmai de Baia Mare! Toate patru jucătoare împrumutate de campioana României la Craiova, Tiron, Tomescu, Tănăsie și Zamfirescu, au marcat în primele 5 minute, astfel că tabela a arătat un neașteptat: 5-1!
- Diferența din prima repriză a fost făcută de Munteanu. CSM București, șase ratări din poziție de unu la unu
Cu foarte multă determinare și cu sprijinul publicului, care și-a ales încă de la început echipa favorită, SCM Craiova a reușit să țină un ritm ridicat și să pună presiune pe adversar. Ionica Munteanu a făcut adevărate minuni în poartă, Tiron, Zamfirescu și Cioaric au reușit să găsească spații în apărarea adversă, astfel că trupa lui Aurelian Roșca a reușit să-și mențină avansul și chiar să-l mărească: 13-8 (min. 23), 14-8 (min. 27).
Diferența a crescut și pe fondul unui joc neconvingător al echipei CSM București făcut în prima parte. În primul rând, apărarea nu a funcționat așa cum Mette Klit și-ar fi dorit-o. Linnea Torstensson nu a prins cea mai bună zi, iar acest lucru a fost vizibil în evoluția echipei. Faptul că suedeza nu s-a simțit bine a fost reliefat și de faptul că a fost jucată aproape exclusiv numai în faza de apărare, aparițiile ei în atac fiind foarte rare. Nici Ana Paula Rodrigues nu a prins o repriză excepțională – doar 40% eficiență la aruncări din acțiune -, astfel că CSM a suferit. La pauză, SCM Craiova a intrat cu 15-11, rezultat incredibil la prima vedere, dar explicabil după cifrele primei reprize: Ionica Munteanu – 42% procentaj în apărare, CSM București – 47% eficiență, cu șase mingi irosite din poziție de 1-1.
Amenințată cu eliminarea, CSM București a strâns rândurile în partea secundă. Apărarea a început să funcționeze, a făcut și 1-2 pași mai în față, iar Craiova nu a mai avut soluții. În atac, Ana Paula Rodrigues și-a ridicat nivelul de joc și, implicit, eficiența, dar diferența pe tabelă nu s-a refăcut tocmai ușor. Echipa din Capitală a făcut în același timp multe greșeli tehnice, astfel că egalitatea a fost restabilită abia în minutul 51: 19-19.
- Torstensson și Manea au terminat meciul în tribună
Iritată de arbitraj, CSM București s-a mobilizat la maximum pe final și a rezistat chiar și în condițiile în care a evoluat 4 contra 6. A reușit să păstreze poarta imaculată și chiar să preia conducerea, pe care nu a mai cedat-o până la final. Bucureștencele au câștigat cu 22-21 și mai au un singur pas de făcut pentru a cuceri primul trofeu din istoria clubului la nivel de seniori.
De remarcat faptul că echipa danezei Mette Klit a terminat partida cu două handbaliste în tribune, Linnea Torstensson și Oana Manea, care au văzut cartonașe roșii. Interul suedez a fost descalificată (min. 50) în urma a trei eliminări de câte 2 minute, în timp ce pivotul a văzut roșu direct, în niciun caz pentru modul cum s-a apărat la o faza a Craiovei. Mai mult, inclusiv portarul Mayssa Pessoa a fost eliminată în minutul 46 pentru două minuter, probabil pentru proteste.
- CSM București – SCM Craiova 22-21
Pessoa (10 intervenții), Tolnai (2 intervenții) – Curea 1, Da Silva 3, Rodrigues 8, Tivadar, Vărzaru 1, Bazaliu, Torstensson, Nan, Vetkova 1, Martin 2, Manea, Glibko 1, Fachinellor 5, Vizitiu: Antrenor: Mette Klit
Munteanu (15 intervenții), Manolache – Zamfirescu 2, Tiron 8, Apipie 1, Tomescu 1, Tănăsie 3, Ilie 1, Cioaric 5, Amariei, Georgescu, Ianași. Antrenor. Aurelian Roșca
Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?