CSM București s-a calificat în finala Cupei României și la lupta duminică pentru trofeu cu marea rivală, SCM Rm. Vâlcea. Urmează a treia finală la rând între marile forțe ale handbalului feminin
CSM București nu a stat la discuții nici cu Gloria Buzău și s-a calificat în finala Cupei României la handbal feminin, după victoria cu 30-16. „Tigroaicele” au reușit să se desprindă la 10 goluri diferență încă după 34 de minute de joc. În ultimul act al turneului Final Four de la București, trupa lui Adrian Vasile va înfrunta SCM Rm. Vâlcea. Cele două rivale se întâlnesc în a treia finală consecutivă în Cupa României. Învingătoarea va intra și în posesia Supercupei României. Meciul de gală are loc duminică, de la ora 18:00 (TVR 1). Tot mâine, de la ora 11:00, Rapid și Gloria Buzău își dispută locul 3.
CSM București s-a calificat în finala Cupei României pentru al șaselea an la rând
La câteva ore distanță după ce SCM Rm. Vâlcea a învins Rapid București cu 30-23 în prima semifinală, în „Polivalentă” a urmat o partidă care aparent părea mai echilibrată, între CSM București și Gloria Buzău. Echipa condusă de Ovidiu Mihăilă i-a pus mari probleme adversarei în trei din cele patru jocuri directe de până acum. Apoi, arăta mult mai bine pe hârtie după achizițiile făcute în vară, având o bancă de rezerve mult mai solidă. În teren, lucrurile au stat altfel, „tigroiacele” reușind să-și domine categoric adversara, Gloria Buzău fiind doar o umbră în primul joc al sezonului.
Față de partida de acum 2 zile cu CSM Slatina, câștigată de CSM București la o diferență de 17 goluri, Adrian Vasile a propus patru noutăți pentru startul de joc. Antrenorul a schimbat extremele, începând acum cu Martine Smeets și Carmen Martin. Jelena Grubisic a intrat între buturi, în timp ce Andrea Klikovac a fost preferată în apărare. De asemenea, Elizabeth Omoregie, care în prima partidă a fost utilizată la început în apărare, a fost acum și opțiunea de atac pentru postul de conducător de joc.
Cristina Neagu, Crina Pintea și Barbara Lazovic au rămas punctele fixe ale echipei pentru startul de partidă, iar în această componență, CSM București și-a impus punctul de vedere încă după primele minute. Punctul forte a fost apărarea, unde „tigroaicele” nu au făcut risipă de energie și au blocat aproape absolut tot.
Până când Cristina Neagu și-a reglat tirul și a marcat două eurogoluri în a doua jumătate a primei reprize, CSM București s-a deschis ca un evantai în atac și a pus permanent probleme cu linia de semicerc, cu extremele și cu Crina Pintea. Practic, în contrast cu tot ce a încercat Gloria Buzău, care a înghesuit permanent jocul pe centru. După 14 minute de joc, bucureștencele s-au desprins deja la cinci goluri diferență, scor 7-2. Treptat, Adrian Vasile a introdus și linia a doua în teren, iar Gloria Buzău a fost făcută KO încă după primele 30 de minute de joc (scor 14-6).
Vedetele echipei CSM București au „poftit” după handbal în cele 6 luni de pauză, astfel că au continuat să „deseneze” frumos și în partea secundă. Au avut permanent energie, au fost combative, astfel că nu au slăbit ritmul și au mărit diferența. După 34 de minute, au pus deja un avantaj de 10 goluri, scor 16-6, iar până spre final au ajuns la o diferență de 16 goluri (30-14). Gloria Buzău a marcat ultimele două goluri ale întâlnirii, dar nu a salvat deloc impresia artitică pe care a etalat-o în această semifinală.
CSM București arată în startul acestui sezon ca o „echipă”, mult mai unită decât a fost în anii precedenți. Dar adevăratele teste abia de acum urmează. Primul este duminică, în finala cu SCM Rm. Vâlcea. Pentru „tigroaice” este a șasea finală consecutivă în Cupa României, ultimele patru fiind câștigate.
CSM București – Gloria Buzău 30-16 (14-6)
Neagu 5, Pintea 4, Barbosa 4, Dembele 4, Omoregie 3, Moisă 3, Martin 2, Perianu 2, Lazovic 1, Smeets 1, Jipa 1 / Livrinikj 6, A. Moldovan 4, A. Ilie 2, Iuganu 1, Petruș 1, Subțirică 1, Cîrstea 1