HCM Baia Mare a câștigat cu 24-21 primul mare derby cu CSM București, într-un meci în devans din etapa a 9-a a Ligii Naționale de handbal feminin. Dacă în tabăra campioanei lucrurile s-au liniștit definitiv înaintea debutului în Europa, în schimb, înfrângerea nu a fost digerată foarte ușor de oficialii clubului din Capitală.
Duminică seara, după meci, oficialii clubului au programat o ședință fulger în Baia Mare, în care au cerut explicații pentru modul cum s-a pierdut jocul. „S-au făcut niște schimbări neinspirate, altele nu s-au făcut… Au mai fost și ratările care ne-au tras mult înapoi. Cred că la pauză ar fi trebuit să avem cel puțin 1-2 goluri avans, Gjeorgijevska a făcut ce a vrut în partea dreaptă, iar pe final ar fi trebuit ceva mai multă atenție. Mette Klit putea să fie mai activă și mai inspirată. Am vorbit mult cu Jakob Vestergaard după meci și a fost de aceeași părere”, a declarat pentru ProSport Constantin Căliman, directorul general al CSM București.
Pe lângă evoluția propriei echipe, CSM a arătat și către arbitrajul cuplului Harabagiu – Stănescu, care ar fi dat mai multe decizii în favoarea gazdelor. „Arbitrajul este un subiect care încă arde după acest meci, dar nu-l voi comenta. Cert este că la următoarele meciuri cu HCM Baia Mare, CSM București va solicita arbitri străini. Este păcat ca un meci să fie infruențat într-un fel sau altul în condițiile în care ambele echipe investim foarte mulți bani, este păcat și pentru publicul care asistă la meciuri să constate că lucrurile nu sunt OK”, a precizat Constantin Căliman.
„Nu am făcut mimic, dar ne-am ales cu o dublă penalitate”
După partida de duminică seara, HCM Baia Mare s-a desprins la patru puncte de CSM București în ierarhia la zi, chiar dacă cele două formații au obținut un număr egal de puncte pe teren. Directorul general al CSM București susține că sezonul regulat nu s-a încheiat, orice fiind posibil până în etapa a 26-a: „Campionatul nu este jucat. În primul rând sunt convins că ne vom recupera cele patru puncte luate de Comisia de Apel. Consiliul de Administrație va avea înțelepciunea să ne dea cele patru puncte înapoi, dacă nu vom merge la EHF și la TAS. Pe lângă recursul extraordinar pe care l-am făcut, am solicitat FRH și niște documente pentru a le traduce, apoi să le legalizăm și să le trimitem mai departe dacă va fi cazul”. Pe lângă faptul că a pierdut la masa verde meciul cu SCM Craiova (Cazul „Ecusoanele”), Constantin Căliman contestă și dubla penalitate pe care i-a aplicat-o FRH, adică a și depunctat echipa cu un punct: „Practic noi nu am făcut nimic, dar am fost am primit o dublă sancțiune. Sper că având acest caz ca exemplu, regulamentele vor fi făcute așa cum trebuie, astfel încât în handbal să nu se mai ivească situații de acest gen. Handbalul trebuie jucat pe teren, nu prin birouri, iar noi să ne aliniem la legistalația europeană”.
Discuții pe Regulamentul „Observatorului”
Altfel, în lumea handbalului, a apărut o nouă teorie, care ar putea influența cazul „Ecusoanele”. Adică, Regulamentul „Observatorului”, cel după care s-a ghidat vâlceanul Victor Sighicea atunci când i-a trimis în tribună pe antrenorii Mette Klit și Adrian Vasile, n-ar fi fost votat în Consiliul de Administrație. Vicepreședintele FRH, Daniel Georgescu, a combătut însă această teorie: „Într-adevăr, regulamentul ne-a fost trimis pe e-mail, dar apoi a fost dezbătut și votat în CA. Chiar eu știu că am atras atenția vizavi de unele greșeli de ortografie”.
„Cu cele patru puncte suntem tot pe locul 1”
CSM București este convinsă că își va recupera cele patru puncte înapoi. „Cu punctele luate înapoi suntem pe locul 1, avem golaveraj mai bun decât HCM Baia Mare”, a mai spus Căliman. Oficialul CSM-ului a mai susținut că în iarnă la echipă vor fi aduse cel puțin două handbaliste. Posturile vizate sunt inter dreapta, pivot și chiar inter stânga pentru a-i asigura o dublură suedezei Linnea Torstensson.
Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER