CSM București, victorie uriașă la Turda. Formația din Capitală mai are nevoie de un succes pentru o calificare în finala Ligii Naționale de handbal masculin, neașteptată la începutul sezonului

Potaissa Turda și CSM București au eliminat în sferturile play-off echipele HC Odorhei, respectiv HCM Constanța,astfel că a devenit evident faptul că finala ediției din acest an a Ligii Naționale de handbal masculin va avea o finalistă surpriză. Atât formația ardeleană, cât și cea din Capitală n-au vrut să rateze această șansă istorică și au oferit un prim meci pe cinste în seria semifinală. CSM a avut nervii mai tari pe final de joc și s-a impus cu 29-27.

Miza primei partide a părut în primă fază că îi copleșește pe băieții lui Horațiu Gal. Potaissa Turda a fost o echipă moale în apărare și emotivă în atac, motiv pentru care a făcut o serie întreagă de greșeli. De partea cealaltă, CSM București a intrat hotărâtă să-și vândă scump pielea. Bozo Rudic a mizat din start pe o formulă de echipă foarte experimentată, cu portarul Blazevic în poartă, Novanc – pivot, Milosevic și Marijanac – linia de 9 metri, cel care a „stricat” media de vârstă fiind Negru – extremă stânga.  Extrem de stăpâni pe situație, bucureștenii s-au apărat exact în apărare și nu au ratat nicio minge din cele trimise pe spațiul porții. Prima ratare a echipei CSM București a venit abia în minutul 14, când pe tabelă avea deja un plus de 5 goluri (9-4).

Diferența a continuat însă să crească (14-7), pe fondul unor contraatacuri fulger, Kostadinovic și Negru fiind atleții de rasă ai echipei lui Bozo Rudic și Ovidiu Mihăilă. De altfel, cu aceaste goluri ușoare, cinci la număr în prima repriză, CSM a și făcut diferența după primele 30 de minute (17-11). Potaissa a reușit să iasă dintr-o zonă întunecată cu ajutorul lui Claudiu Dediu, care a intrat mai târziu în meci și cu o serie de 3 goluri a ținut Turda cât de cât la suprafață.

CSM București, 77,2% eficiență în prima repriză, 35% în primele 20 de minute ale părții secunde

În repriza secundă, datele problemei s-au schimbat radical. Formația gazdă a realizat faptul că este pe cale să rateze șansa vieții și i-a luat tare pe oaspeți chiar din primele secunde. Turda a făcut o cursă de umărire senzațională, iar după 20 de minute a restabilit egalitatea: 23-23. După cum s-a jucat prima repriză, poate că puțini au fost cei care ar mai fi crezut într-un astfel de scenariu. Și totuși, Potaissa a intrat în joc cu ajutorul portarului Ludovic Varo, care a avut câteva intervenții senzaționale din poziție de unu la unu. De partea cealaltă, CSM București a avut o scădere bruscă la nivel de eficiență: prima repriză a încheiat-o foarte sus – 77,27%, iar în cele 20 de minute ale părții secunde a înregistrat doar 35%.

Turda a ratat chiar ocazia de a intra și în avantaj, în minutul 51, după ce a venit și replica din cealaltă poartă, a lui Blazevic. Bosniacul de 38 de ani nu s-a lăsat mai prejos și a făcut minuni, paradele lui având darul de a-i demoraliza pe final pe turdeni. Portarul formației bucureștene le-a redeschis sârbilor Milosevic și Marijanac apetitul pentru gol, care și-au reglat tirul în ultimele 5 minute, motiv pentru CSM să prindă din nou viteză. Oaspeții s-au desprins la 28-25 (min. 57), finalul l-au gestionat ca niște potențiali campioni, iar după 60 de minute au luat în bagaj, pentru București, un succes uriaș: 29-27.

În urma acestui rezultat, CSM a devenit favorită la calificarea în finală, în condițiile în care joi și, eventual, sâmbătă, va evolua pe teren propriu cu Potaissa Turda.

  • Potaissa Turda – CSM București 27-29 (11-17)

Szopka, Varo (12 intervenții) – Lazăr 2, Raul Marian 4, Dediu 5, Cîntec 1, Câmpan 4, Alisie 2, Pavel 2, Adomnicăi 5, Savic 2, Thalmaier. Antrenor: Horațiu Gal  

Blazevic (17 intervenții), Iancu (4 intervenții) – Wetterbrandt 2, Pătru, Ungureanu 1, Marijanac 3, Novanc 4, Rotaru 1, Stamate, Milosevic 4, Constantinescu, Kostadinovic 5, Negru 5, Șomlea 3, Militaru 1. Antrenor: Bozo Rudic

Arbitri: Sas  – Pintea; Eliminări: 3-6

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

 

Publicat: 10 05. 2015, 16:18
Actualizat: 10 05. 2015, 23:07